Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sunfruits – “Mushroom Kingdom”

Het is misschien een goedkope intro gezien de titel van dit artikel, maar goede psychrockbands schieten in Australië, meerbepaald in Melbourne, als paddenstoelen uit de grond. Recent nog bracht Bananagun er haar debuut uit, in de vorm van een exotische junglekoortsdroom, en Sunfruits zou zomaar eens in dat zelfde laatje kunnen thuis horen. Het viertal introduceert zichelf als een avontuurlijke band met een voorliefde voor dansbare psychedelica, met lyrische thema’s die schommelen van de aftakeling van het klimaat tot sociaal verzet. Ze maken er hun missie van om gedateerde wereldse thema’s te corrigeren onder begeleiding van swingende sixtiesgeluiden.

Haar debuut maakte de band al met Certified Organic, een fijne maar weinig revolutionaire ep. Sunfruits wist hier wel al haar zonnige, ritmische hippie-happysound te debuteren, en die lijkt de band volledig op punt gesteld te hebben op “Mushroom Kingdom”. Ritmisch gezien zit het nummer ongelooflijk strak in elkaar, met bongo’s en conga’s die de gangbare excentrieke drumkit netjes aanvullen, terwijl een zweterige gitaarpartij zijn wah-wah de vrije loop laat. De charmante blazerinterventies die over het nummer uitgstrooid zijn, maken het instrumentaal des te interessanter, terwijl de vocals het gebruik van psychedelische drugs alles behalve ontmoedigen. Het is een fijn nummer, die “Mushroom King”, zeker voor fans van Bananagun.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sunfruits - "Made To Love"

Het maakt vaak niet eens uit over welk genre we het hebben, want als er nieuwe muziek uit Australië weerklinkt, dan zit…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.