FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

King Hannah, bar italia, DEADLETTER en meer voor Leffingeleuren 2023

© CPU – Cédric Depraetere

We hebben er dit jaar heel lang op moeten wachten, maar geduld wordt zoals steeds beloond. De eerste vijftien namen voor Leffingeleuren, traditioneel een van de afsluiters van de festivalzomer, zijn om duimen en vingers van af te likken. Op de line-up daar dit jaar: Vier Britse bands met de donkere indierock van King Hannah, de krachtige britpop van Hotel Lux, Bar Italia die vorige week nog een prachtig albums uitbracht en de postpunk van DEADLETTER. Ook de grote plas wordt overgestoken met de dreamy indiefolk van Runnner, de psychedelische glamrock van The Muckers en singer-songwriter Macie Stewart. En van de andere kant van de wereld, in down under werd ook geplukt met de surfy psychedelica van Sunfruits, punk van Aborted Tortoise en synthpunk van Ghoulies. Natuurlijk moet er niet altijd zo ver gezocht worden en uit eigen land worden voorlopig Peuk en Bolis Pupul vertegenwoordigd. Uit Nederland, meer bepaald Rotterdam komt dan weer Tramhaus af. Op zondag kan er traditioneel wat meer gedanst worden en wie beter dan het Malinese Tamikrest om die taak voor zich te nemen. Ook uit Afrika, meer bepaald Oeganda: MC Yallah, die haar maatje Debmaster meebrengt.

Met deze aankondiging eindigt ook de verkoop van Early Bird tickets en start de gewone ticketverkoop, met dag en weekendtickets en ook camping tickets. Te koop via: www.leffingeleurenfestival.be. Leffingeleuren vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 september. Onderaan vind je de opdeling per dag.

Vrijdag

Tramhaus

Zaterdag

bar italia – Bolis Pupul – DEADLETTER – King Hannah – Macie Stewart – The Muckers – Peuk – Runnner

Zondag

Aborted Tortoise – Ghoulies – Hotel Lux – Mc Yallah – Sunfruits – Tamikrest

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "Davey Says"

We kunnen ons het eeuwig blijven afvragen, maar iets aan cafés en barretjes moet een bepaalde aantrekkingskracht hebben dat voor muzikanten bijna…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "Big Swimmer" (feat. Sharon Van Etten)

Het gebeurde misschien allemaal een beetje onder de radar, maar in 2022 was King Hannah echt wel een revelatie. De band rond…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2023

De eindejaarslijstjes vliegen je tegenwoordig weer om de oren, dus je zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet elke plaat de aandacht krijgt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.