Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ólafur Arnalds & JFDR – “Back To The Sky”

© CPU – Chris Stessens

Na de wondermooie combinatie met Ry X begin dit jaar, trekt de IJslandse multi-instrumentalist en componist Ólafur Arnalds deze keer de lokale kaart om een muzikale samenwerking aan te gaan. Voor de vocals van “Back To The Sky” kwam hij terecht bij zangeres JFDR – Jófríður Ákadóttir voor de vrienden – die eerder dit jaar haar tweede album New Dreams uitbracht.

Het nummer start met een zweverige beat waarover de ietwat hese stem van JFDR mooi wordt neergelegd. De strijkers, die doorheen het nummer langzamerhand de bovenhand nemen, zorgen opnieuw voor de dromerige stijl die we gewoon zijn van de IJslander. De combinatie van deze aspecten leidt tot een prachtige, zachte single over afscheid van een geliefde die voorzien werd van een artistieke videoclip. Volgens Ólafur Arnalds is dit nummer slechts het begin van wat hijzelf zijn meest persoonlijke muziek tot op heden noemt. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
LiveRecensies

Ólafur Arnalds @ Koninklijk Circus: Georchestreerde rust en chaos

IJsland heeft op muzikaal vlak een mooi en divers landschap. Een van de parels is zonder twijfel de componist en multi-instrumentalist Ólafur Arnalds….
AlbumsFeatured albumsRecensies

ODESZA - The Last Goodbye (★★★½): Dansbare melancholie in de club

Odessa is een naam die de afgelopen maanden wel vaker voorbijkwam op het nieuws, maar helaas niet op de manier waarop het…
AlbumsRecensies

M. & Winterdagen - Lange Leegtes (★★★★): Muziek met een grote M

Onder de naam Winterdagen brengt de Rotterdamse pianist Mink Steekelenburg zachte en melancholische neoklassieke muziek en ambient. In december vorig jaar liet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.