Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ólafur Arnalds & JFDR – “Back To The Sky”

© CPU – Chris Stessens

Na de wondermooie combinatie met Ry X begin dit jaar, trekt de IJslandse multi-instrumentalist en componist Ólafur Arnalds deze keer de lokale kaart om een muzikale samenwerking aan te gaan. Voor de vocals van “Back To The Sky” kwam hij terecht bij zangeres JFDR – Jófríður Ákadóttir voor de vrienden – die eerder dit jaar haar tweede album New Dreams uitbracht.

Het nummer start met een zweverige beat waarover de ietwat hese stem van JFDR mooi wordt neergelegd. De strijkers, die doorheen het nummer langzamerhand de bovenhand nemen, zorgen opnieuw voor de dromerige stijl die we gewoon zijn van de IJslander. De combinatie van deze aspecten leidt tot een prachtige, zachte single over afscheid van een geliefde die voorzien werd van een artistieke videoclip. Volgens Ólafur Arnalds is dit nummer slechts het begin van wat hijzelf zijn meest persoonlijke muziek tot op heden noemt. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

11 augustus 2020

About Author

Kenny Claeye


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief