Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ólafur Arnalds & Ry X – “Oceans”

©CPU – Chris Stessens

Het gebeurt niet vaak dat twee artiesten voor het eerst samenwerken waarvan de combinatie meer dan hemels moet zijn. De samenwerking tussen Ólafur Arnalds en Ry X is er zo eentje. De IJslandse producer en pianist kreeg de vraag vanuit Ry X of hij een nummer van hem mocht remixen. Al snel was het idee van remix achterhaald toen bleek dat Ry X een volledig nieuwe song had geschreven op basis van enkele arrangementen van Ólafurs nummer “ypsilon”. “Oceans” is het resultaat en de samenwerking is er exact eentje zoals je dat hoopt van de twee.

Dat Ry X’ ervaring bij Howling helpt om de productie van Ólafur Arnalds iets speelser te maken, hoor je al van bij het begin van “Oceans”. De song start namelijk erg braaf met de zachte vocals van Ry X die je omarmen, om langzaam maar zeker richting iets meer dansbaar te ontwikkelen. De falsetstem blijkt dan ook perfect te passen op de muziek van Arnalds en voor je het weet ben je in een soort gelukzalige waas waarbij je de oceaan ook echt hoort landen op het strand. Rustgevend, maar toch met de nodige dynamiek om lichtjes te dansen. Hopelijk krijgen we nog meer van dit hemels duo!

3252 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

M. & Winterdagen - Lange Leegtes (★★★★): Muziek met een grote M

Onder de naam Winterdagen brengt de Rotterdamse pianist Mink Steekelenburg zachte en melancholische neoklassieke muziek en ambient. In december vorig jaar liet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kuusi - "Sneaky Maze"

Kuusi is een Fins woord dat zowel zes, dennenboom als jouw maan kan betekenen. Achter deze feeërieke artiestennaam schuilt zangeres Fien Druyts….
AlbumsRecensies

Ólafur Arnalds – Some Kind of Peace (★★★½): Muzikale vrede in een wereld vol chaos

Nu de wereld jachtig rondraast is enige rust meer dan welkom. Dat idee vormt de kern van Some Kind of Peace, de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.