Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mitxelena feat. Rikky Rozay – “Verloren”

De quarantaine doet wat met een mens, in het geval van Simon Mitxelena – wiens soloproject naar zijn achternaam vernoemd is – deden de laatste tijden hem terugtrekken in zijn caravan. De Antwerpse rapper kwispelde onlangs nog duchtig op het nieuwe album 247 van Roedel, het voornaamste hiphopcollectief van de stad. Toen de kennel noodgedwongen uit elkaar werd gedreven, had Mitxelena plots de tijd om in zijn eigen hondenhok nieuw voer te fabriceren. Zijn debuut smaakte veel meer zoet dan bitter en kreeg ons aan het watertanden voor een vervolg. Dat komt er op 21 augustus met het zeer toepasselijke Caravan Tapes. “Briesje” was het eerste voorsmaakje dat ons voorzichtig kon bekoren. We hopen dan ook dat hij ons met de tweede single “Verloren” wel helemaal voor zich weet te winnen. 

De productie en de tekstuele feature komen van dezelfde persoon en tevens collega-Roedel. Rikky Rozay blinkt hier meer uit achter de knoppen, maar het geheel is in het algemeen van een onzichtbare en karakterloze aard. De nasmaak na de slappe verses en het monotone refrein is vooral bitter als we kijken naar de kwaliteiten van Mitxelena die hij uitvoerig wist te etaleren in zijn eerste ep. Hopelijk houdt hij het beste nog voor zich en brengen de drie overige nummers redding voor Caravan Tapes, want voorlopig had hij zijn nieuw materiaal beter in zijn caravan laten liggen.

Facebook / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Casa Gaza – "On To Something"

Maak kennis met Casa Gaza, een nieuw project dat voortvloeit uit studiosessies die Rikky Rozay organiseerde met verschillende artiesten uit Antwerpen. Hij…
Muzieknieuwtjes

The Haunted Youth, Aili en Ramkot bij de finalisten van De Nieuwe Lichting 2021

Aan het begin van het jaar roept Studio Brussel telkens enkele beloftevolle muzikale acts uit tot winnaar van De Nieuwe Lichting en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simon - "Hart Van Steen"

Hoewel hij zijn artiestennaam veranderde van Mitxelena naar Simon, lijken we ons verder geen zorgen te moeten maken over grote veranderingen. “Hart…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.