Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bat Eyes – “You’re the Breeze”

Een beetje nostalgie naar de jaren negentig kan nooit kwaad. Dat is precies wat Bat Eyes bij ons oproept met hun tweede single “You’re The Breeze”. Met de nadruk op een beetje, want het is niet te veel om déjà entendu te worden. Daarvoor is het muzikale brein achter de band te zeer ontwikkeld. Bat Eyes is het nieuwe kwartet rond Koen Wijnant, die na het jammer genoeg opgedoekte Arquettes zijn muzikale vleugels uitslaat met medevleermuizen Luna De Bruyne (bas/zang), Tomas Serrien (drums) en Birger Ameys (gitaar).

Net zoals op debuutsingle “Loria” die in maart werd gelost, horen we opnieuw echo’s van nineties bands als Pinback, The Lemonheads en Sebadoh. Er zijn slechtere echo’s, denken wij dan. Het zijn invloeden die we ook al hier en daar ontwaarden op Yiss Yiss, het laatste wapenfeit van Arquettes uit 2016. Het ziet ernaar uit dat Wijnant en de zijnen de scheurende grungegitaren nu helemaal hebben ingeruild voor een meer gelaagde, dromerige sound. Voor zover we daar na twee singles (en enkele demo’s van vorig jaar) voorspellingen kunnen over doen.

Hoewel schatplichtig aan de jaren negentig, waait er met “You’re The Breeze” alleszins een frisse wind door onze playlist. Zo’n liedje dat je zonder er lang over na te denken nog eens op repeat zet. Gewoon omdat het eerlijke en heerlijke indierock is. Van een band die aan enkele gitaareffectpedaaltjes genoeg heeft om effect te sorteren. Niks in de handen, niks in de mouwen, alleen mooie melancholische melodietjes. Meer moet dan niet zijn, meer van dat mag het wel zijn. To be continued, hopen we van harte.

Facebook / Instagram

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat Eyes - "Forever Wasted"

Na vier aangename singles die vorig jaar verzameld werden op een ep krijgen we eindelijk nog eens nieuw werk voorgeschoteld van de…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat Eyes - "Belly"

Bat Eyes is een Belgisch indiekwartet dat nog maar vrij recentelijk is opgericht, al voel je wel dat er een zekere volwassenheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.