Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single EYES – “Distance”

EYES is een donkere metal/hardcoreband uit Kopenhagen. Met een redelijk vreemde clip brengen ze vandaag hun eerst single uit van het nakende album Underperformer. Het is een band die nog niet zo lang onder ons is en hun eerste selftitled-ep uitbracht in 2018. Scandinavië is ondertussen wel gekend om hun niet al te vrolijke en hardere muziek, en daarop is EYES geen uitzondering. Het is allemaal niets nieuws onder de zon, maar wel een leuk schijfje.

De clip van “Distance” ziet eruit alsof het tamelijk rustig aan kan, maar de muziek laat niets aan de verbeelding over. De drummer ziet eruit als de verrijzenis van Jezus en de zanger doet denken aan een combinatie van Jacob Bannon en Noel Gallagher, maar EYES is snoeihard, snel/mid-tempo en vooral agressieve metal/hardcore met een heerlijk donkere ondertoon. Die ondertoon doet denken aan Cursed, His Hero is Gone of zelfs Converge. Mooie referenties zijn dikwijls niet relevant, maar in dit geval kan je ze gerust meenemen.

“Distance” is een mooie single als eerste aanzet tot een sterke plaat, maar op Underperformer moeten we nog wachten tot 25 september. We hebben alleszins een goed gevoel bij “Distance”.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Blaze - “EYES”

Het was bijna twee jaar geleden sinds The Blaze nog eens aan een echte tour begon, maar enkele weken geleden waren we…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wine Lips - "Eyes"

 Wine Lips is een uit Toronto afkomstige garagerockgroep met psychedelische invloeden. Wat begon als deeltijds projectje tussen gitarist/zanger Cam Hilborn en drummer…
AlbumsRecensies

EYES - Underperformer (★★★½): Van de herfst naar de eeuwige duisternis

  Onlangs werd het cliché onderuit gehaald dat alle Vikings blondharige, blauwogige Scandinaviërs zouden zijn. Dit verandert onze perceptie op Scandinavië toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.