Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly – “concert for aliens”

©CPU – Ymke Dirikx

Machine Gun Kelly beleeft momenteel echte hoogdagen. De afgelopen jaren kenden de meesten hem vooral als enfant terrible en zijn beef met Eminem, terwijl zijn goede platen daardoor spijtig genoeg wat in de schaduw terechtkwamen. Zijn voorliefde voor rockmuziek heeft Richard Colson Baker nooit onder stoelen of banken gestoken en toch keken we even vreemd op toen ‘The Gunner’ een emo/poppunkplaat aankondigde. Met “Bloody Valentine” kregen we daaruit al een verrassend sterke voorbode, die hem naast een plaats in De Afrekening van Studio Brussel ook een nominatie voor de MTV Video Music Awards opleverde. Met “concert for aliens” komen we de release van Tickets To My Downfall nog een stapje dichterbij.

We hadden nooit gedacht dat Machine Gun Kelly voor een revival van de poppunk ging zorgen, maar het schijnt hem met zijn nieuwe werk wel te lukken. Ook “concert for aliens” is zo een nummer dat niet had misstaan op een cd van Sum 41 of blink-182, maar toch voelt de sound niet over datum aan. De gitaar en de drums houden het tempo erin en tonen ook nog eens het muzikale kunnen van de Amerikaanse muzikant/acteur. Het refrein van “concert for aliens” is er ook weer eentje dat snel blijft hangen en het nummer radiovriendelijk maakt. Tekstueel gezien blijft MGK hangen in de clichés van het genre, maar dat nemen we er graag bij. Wij zijn alvast helemaal opgewarmd voor Tickets To My Downfall.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1479 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

iann dior - on to better things (★★★★): Een stem van goud

In 2019 kwam iann diors eerste mixtape uit. Nothings ever good enough was een samenvoeging van acht nummers die op Soundcloud stonden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single iann dior - "thought it was" (feat. Machine Gun Kelly & Travis Barker)

Iann dior is de laatste jaren aan een grote opmars bezig richting de top. Zijn album nothings ever good enough deed het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single State Champs – “Just Sound”

Poppunk bereikte de laatste jaren opnieuw een hoogtepunt. Met releases zoals Machine Gun Kelly’s Tickets to My Downfall en Willow’s “Transparent Soul”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.