Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Machine Gun Kelly – “Bloody Valentine”

© CPU – Ymke Dirikx

Machine Gun Kelly, de rapper die stiekem meer van rock houdt, brengt zijn nieuwe single “Bloody Valentine” uit. Vorige zomer kwam hij met zijn album Hotel Diablo, waar hij met “I think I’m OKAY” al liet zien dat rock in zijn bloed zit. MGK liet al vaker weten dat hij heel graag eens een rockalbum zou willen maken. Met Tickets To My Downfall komt dat album deze zomer uit en “Bloody Valentine” is de eerste single die we daarvan te horen krijgen.

Machine Gun Kelly heeft zich al goed kunnen bezighouden in quarantaine. Hij doodt de tijd met het maken van covers van bekende nummers zoals “Misery Business” van Paramore en “Champagne Supernova” van Oasis. Net als in die covers krijgt hij in “Bloody Valentine” muzikale steun van drummer Travis Barker. Niemand slaat harder op de trommel dan de drummer van Blink-182. Hierdoor druipt de energie van dit nummer dat over onmogelijke liefde gaat. ‘I don’t do fake love, but I’ll take some from you tonight’. MGK’s teksten zijn nooit heel ingewikkeld. Toch weet hij steeds woorden te gebruiken die veel luisteraars herkenbaar vinden, maar die geen clichés vormen.

MGK eindigt “Bloody Valentine” met een vierdubbele ‘na-na-na’ en dat toont aan dat dit nummer echte ‘meezingrock’ is. Hijzelf keek vaak op naar Linkin Park en het is duidelijk te zien dat hij dezelfde trend op wilt gaan. Heb je op het einde van de dag nog wat energie over? Spring het eruit op deze topschijf.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackbear - "gfy" (feat. Machine Gun Kelly)

blackbear is nu toch al even bezig is met muziek maken en zo wist hij zichzelf al naast grote namen te zetten….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Machine Gun Kelly - mainstream sellout (★★★): Succesvol vasthouden aan zijn poppunkstatus

Van Machine Gun Kelly kan je zeggen wat je wil, maar dat hij een omstreden figuur is, is een open deur intrappen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KennyHoopla - "DIRTY WHITE VANS//"

KennyHoopla is een van de recentste revelaties binnen het poppunkgenre. Hij scoorde al enkele hits zoals “how will i rest in peace…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.