Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Washed Out – “Paralyzed”

De Amerikaanse producer en singer-songwriter Washed Out is al lang geen onbekende naam meer binnen de muziekindustrie. In zijn begindagen was de man vooral bezig met het schrijven van muziek voor anderen, maar sinds een dikke tien jaar doet hij het gewoon onder zijn eigen naam. Nu, een klein decennium later is Ernest Greene – want zo heet de man echt – al een hele tijd bezig aan zijn vijfde langspeler Purple Noon. In mei 2018 zag daarvan de eerste single “Face Up” het levenslicht, maar het is pas sinds april dit jaar dat de albumplannen concreet werden. Sindsdien kregen we nog twee nieuwe singles te horen, waarvan het nieuwe “Paralyzed” er eentje is.

Zet je buiten in je luie stoel, doe je ogen dicht en laat je meeslepen door Washed Out, want “Paralyzed” doet wat het belooft. Je wordt als het ware verlamd door al die chille, lofi vibes waardoor je mondhoeken ongetwijfeld naar boven zullen krullen. De rustige synths worden ondersteund door twinkelende sterretjes, maar het is pas als Greenes stem erbij komt kijken dat het nummer echt van de grond komt. Het nummer kabbelt rustig voort terwijl wij ergens in een strandstoel kunnen wegzakken. Geen dikke radiohit dus, maar een lekker zomers nummertje dat perfect op de achtergrond als soundtrack kan worden gebruikt bij deze temperaturen.

Deze vrijdag verschijnt Purple Noon, het vijfde album van Washed Out.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1577 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dream Theater - "Paralyzed"

Dream Theater ontstond in 1985, maar brak echt door met hun tweede album Images and Words uit 1992. Ondertussen zijn we echter al…
AlbumsRecensies

Roosevelt – Young Romance (★★★½): over volwassen worden en (ont)pop(pen)

In 2016 leerden we Roosevelt kennen met zijn debuutplaat Fever, een aanstekelijke electro synthpop plaat die positief werd onthaald. De daarop volgende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Washed Out - "Get Lost"

Sinds 2013’s Paracosm hebben we niets meer van Washed Out (Ernest Greene) vernomen, maar op 15 mei kondigde hij verwarrend ‘iets‘ aan om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.