Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Washed Out – “Get Lost”

Sinds 2013’s Paracosm hebben we niets meer van Washed Out (Ernest Greene) vernomen, maar op 15 mei kondigde hij verwarrend ‘iets‘ aan om vervolgens op 19 mei toch zijn nieuwe album Take A Hit And Get Lost aan te kondigen. Nu is er zijn nieuwe single, om eindelijk een hoogte te krijgen van wat dit kan worden. Beeld jezelf in op een surfplank, op de eerste de beste zee waar je goedkoop heen kan vliegen, beladen met vrienden en lokale bieren en drijf mee op deze zomerse chillwave vibe van een artiest die weet wat lounchen is.

“Get Lost” begint met een saxofoon die zich zenuwachtig voordoet terwijl het nummer vlot overgaat in catchy ivoren pianotonen en de illusie opwekt dat we op een beach party staan, door het gezellige geroezemoes op de achtergrond. Als uiteindelijk de beat en funky bas de introductie vergezellen, zijn we vertrokken. Washed Out persisteert zijn herkenbare zangstijl die zich in lange strofen over de single heen begeeft en maakt dat dit eerder een luisternummer wordt dan een dansnummer. Een zomerse compositie die zich makkelijk laat luisteren in de temperaturen die we de laatste tijd  over ons heen kregen. Washed Out heeft ons nog geen releasedatum doorgeven van het opkomende album dat via Stone Throw Records zal worden uitgebracht. We zullen ons geduld nog even moeten sparen, maar de zomer zal daarbij niet gepasseerd zijn.

Site I Facebook I Soundcloud

https://soundcloud.com/stonesthrow/washed-out-get-lost

Related posts
AlbumsRecensies

Future Islands - As Long As You Are (★★★): Als een leeuw in een kooi

Met elk nieuw album doet Future Islands opnieuw een gooi naar een plaatsje in het pantheon van bands die nooit veranderen. The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Washed Out - "Paralyzed"

De Amerikaanse producer en singer-songwriter Washed Out is al lang geen onbekende naam meer binnen de muziekindustrie. In zijn begindagen was de…
AlbumsRecensies

Roosevelt – Young Romance (★★★½): over volwassen worden en (ont)pop(pen)

In 2016 leerden we Roosevelt kennen met zijn debuutplaat Fever, een aanstekelijke electro synthpop plaat die positief werd onthaald. De daarop volgende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.