FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (27 juli – 2 augustus)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

ellas – “Running”

Zwitserland is niet enkel het land van de bergen, maar herbergt ook een heleboel toffe muzikale projecten. Een daarvan is Ellas, een band uit het pittoreske Brugg. Het vijftal loste deze week hun nieuwe single “Running”, een mooi uitgebalanceerd indiepopnummer waarin vooral de stem van frontdame Jorina Stamm indruk weet te maken. Het nummer begint heel introvert en intiem, maar langzamerhand wordt “Running” grootser en majestueuzer. Douze points pour la Suisse!

Daragh – “All Those Things”

Ook in het uiterst noorden van Europa ontdekten we deze week vers talent. De in Ierland geboren Daragh vond in Noorwegen zijn nieuwe thuis en doet het daar heel goed. Na in een aantal bands te hebben gespeeld, focust Daragh Wearen zich nu helemaal op zijn soloproject. Zijn nieuwe single “All Those Things” gaat over het ouder worden en je kind zijn achterwege laten. Verpakt werd het nummer in een zeer toegankelijk indierocksound, die meteen blijft hangen.

Khamari – “The Heat”

Nog maar een kleine maand is het geleden dat Khamari zijn eerste single “Jealous” de wereld instuurde, maar nu is hij er weer met het nieuwe “The Heat”. De artiest uit Massachussets zal harten van liefhebbers van Frank Ocean, Kid Cudi en Tyler, The Creator ongetwijfeld sneller doen slaan met zijn laidback vibes en sterke songwriting. Ook muzikaal klopt het plaatje op “The Heat” met een gezapige bas en dromerige gitaarklanken. Wij krijgen het alvast warm van het talent van Khamari!

THE BLOSSOM – “ANGEL FANGS”

THE BLOSSOM IS EVEN GROTE FAN VAN HOOFDLETTERS ALS WIJ VAN HAAR MUZIEK. De artieste uit Los Angeles loste begin dit jaar haar debuutsingle “KILL MY MIND” en breidde de afgelopen maanden constant haar discografie verder uit. Samen met producer Tremelo werkte ze aan haar nieuwe “ANGEL FANGS”, een rustig DIY-nummer met kleine Charli XCX-kantjes. De akoestische gitaar en de autotune voorzien het nummer van een speciale sfeer waar we echter al snel aan zijn gewend. Stilaan bloeit THE BLOSSOM open en dat juichen we enorm toe.

Micky James – “Kings”

Deze week nog eens een flinke dosis rock’n’roll in de Vijf van ‘Den Beir’ dankzij Micky James. Geboren en getogen in New York, leerde Micky James al snel David Bowie en The Strokes kennen en dat hoor je ook in zijn muziek. Op zijn nieuwe “Kings” hoor je het theatrale van Bowie, maar evenzeer de ruigheid van The Strokes. Charisma heeft Micky James in overvloed en met “Kings” is zijn nummercatalogus een oorworm rijker.

Dansen Dansen

Annix – “I Like To”

Het Britse drum and bass duo Annix laat weer van zich horen met een nieuwe knaller. De twee dj’s staan elk jaar wel op een groot festival in België en hebben daarom ook een redelijk grote fanbase in ons land. Dit jaar bracht Annix nog een mixtape uit, maar ze trakteerden hun fans deze week opnieuw op vers luistervoer. Losgaan en je laten meeslepen door de dreunende beats van “I Like To”. Meer moet dat soms niet zijn.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1286 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (11 januari – 17 januari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (30 november – 6 december)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.