Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lil Uzi Vert & Future – “Patek” & “Over Your Head”

Lil Uzi Vert en Future Hendrix zitten tijdens de coronaperiode allesbehalve stil. Uzi bracht eerder dit jaar nog zijn langverwachte album, Eternal Atake uit. Ook Future brak al potten met zijn monsterhit “Life is Good” en het daaropvolgende album, High Off Life. Future en Lil Uzi Vert worden ook wel respectievelijk Pluto en Baby Pluto genoemd. Onder die naam kondigden ze vorige week een nieuwe samenwerking aan. Veel fans speculeerden op een nieuw album van de twee en het zag er zelfs even naar uit dat we helemaal niks zouden krijgen. Uiteindelijk kregen we dan toch, op Uzi’s 26ste verjaardag, twee singles: “Patek” en “Over Your Head”.

“Patek” is zoals de titel suggereert: opschepperij over alles wat de rappers zich kunnen veroorloven terwijl anderen daar alleen maar van kunnen dromen. Op een stevige beat wisselen Uzi en Future elkaar af terwijl ze stoefen over designerkledij en juwelen. Qua inhoud horen we geen nieuwe dingen, maar het geheel klinkt wel hard. “Over Your Head” is een melodische banger en klinkt vrolijker dan “Patek”. Lil Uzi neemt het grootste deel van de single voor zijn rekening met zijn gekende autotune stem. Zijn melodische flow zorgt ervoor dat het refrein blijft hangen. Dat hoor je vooral wanneer Future een poging onderneemt om het refrein te zingen. Het refrein is gewoon op het lijf van Uzi geschreven.

Pluto en Baby Pluto hebben al betere samenwerkingen op hun naam staan, maar met “Patek” en “Over Your Head” bewijzen ze nog maar eens dat ze een onsterfelijk duo zijn. Future is in de zomer van 2021 te zien op Les Ardentes. Voor Lil Uzi Vert zal je voorlopig naar Portugal moeten afzakken, daar werd hij onlangs bevestigd voor Rolling Loud Europe 2021.

Lil Uzi Vert: Facebook / Twitter / Instagram / Website

Future: Facebook/Instagram/Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

36 posts

About author
Music & Fashion fan
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single El Michels Affair & Black Thought - "Grateful"

In augustus 2022 leverden producer Danger Mouse en rapper Black Thought het album Cheat Codes af, een hiphopplaat die niet schuw was…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicki Minaj, Maluma & Myriam Fares - "Tukoh Taka"

De officiële hymne van het FIFA Fan Festival is bekend: niemand minder dan Nicki Minaj heeft haar zang- en raptalent samengebundeld met…
AlbumsRecensies

Mura Masa - demon time (★★★★): Doe wat je wilt

Er zijn muziekliefhebbers die meteen beginnen huiveren bij het horen van de termen ‘dj en producer’. In bepaalde gevallen valt dat zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.