Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single SYML – “The Dark”

Achter de naam SYML schuilt de breekbare stem van Brian Fennell. De Amerikaanse singer-songwriter is een voormalig lid van de indierockband Barcelona, maar begon in 2017 aan een solocarrière. SYML kreeg een flinke boost in zijn muziekcarrière na de release van “Where’s My Love”. In 2019 bracht hij zijn debuutalbum uit. Volgens de zanger schrijft en zingt hij over mens-zijn. Dat doet hij zeker niet slecht met zijn uitgesproken en pakkende stem.

Vroeger dan gepland brengt hij “The Dark” uit, onwetend of dit de finale versie zal zijn. Fennell wilde het nummer toch al graag delen omdat het speciaal is, schrijft hij op sociale media. Er zit een mooie boodschap in zijn nieuwste single. Zonder veel tekst brengt hij toch een volledig nummer, rustig en intiem. Via nieuwe muziek probeert hij het gevoel van eenzaamheid te verzachten. ‘I don’t believe we are meant to be alone, but that doesn’t change the fact that we often are. If this song finds you alone, I hope it walks with you’, deelt hij verder.

“The Dark” is zeker niet de beste single die hij maakte. Er zit muzikaal gezien niet veel uitdaging in. De single bevat vier kleine strofes en een echt refrein ontbreekt. Hierdoor blijft het misschien wat minder hangen bij luisteraars. Toch weet hij de kwetsbaarheid in zijn stem en tekst boven te halen. Volgens SYML mogen we snel terug nieuwe muziek verwachten en hoogstwaarschijnlijk zit daar wel wat moois bij.

Facebook / Website / Spotify

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify 

31 juli 2020

About Author

Rune Carremans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief