Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jadu Heart – “‘Burning Hour”

Het Britse elektronicaduo Jadu Heart heeft dit jaar al bijna even veel nummers uitgebracht als we maanden doormaakten. Dat komt omdat Dina en Faro slechts een klein jaar na Melt Away in september alweer met een nieuw album op de proppen komen. Van de geheimzinnige maskers is dan ook al een tijdje geen sprake meer, maar dat betekent niet dat hun muziek daarom minder mysterieus klinkt. In elk nummer dat het duo dit jaar al uitbracht kwam er wel een ander instrument naar voren. Op de laatste single “Caroline” was dat een akoestische gitaar, “Walk the Line” klonk  dankzij die baslijn dan weer redelijk jazzy… Jadu Heart is zijn grenzen aan het verleggen. Ook het nieuwe “Burning Hour” weet zichzelf weer op een andere manier in de kijker te spelen.

Dit keer gaat het duo terug de ietwat donkere richting uit. Dat is voor een groot deel te danken aan de mysterieuze beat en de geheimzinnige echo die er op de zang staat. De gitaarsample zorgt dan weer voor een lichte indievibe. Na verloop van tijd komt er heel wat meer elektronica bij kijken, maar die wordt zo op de achtergrond gehouden dat het voor een dromerige touch zorgt. Het is lekker wegdromen op de nieuwe van Jadu Heart, waardoor er een soort gevoel van gelukzaligheid wordt gecreëerd. Tegen het einde bouwt het duo nog op naar een extatisch hoogtepunt waarin we alles wat we de voorbije vier minuten hoorden in één keer over ons heen krijgen. De Britten hebben zichzelf voor de zoveelste keer dit jaar opnieuw weten uit te vinden, waardoor we vol verwachting uitkijken naar Hyper Romance. 

Hyper Romance verschijnt op 25 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

765 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jadu Heart - "Dead, Again"

Met hun debuutalbum Melt Away onder de arm is het Britse elektronicaduo sinds dit jaar alweer een nieuwe weg ingeslagen. Gedaan met al…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #17

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jadu Heart - "Whitefang"

Het mysterieuze Britse producerduo Jadu Heart werd vooral bekend door hun samenwerking met Mura Masa voor het nummer “U Never Call Me”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.