Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ava Max – “Who’s Laughing Now”

De Albaans-Amerikaanse Ava Max heeft heel wat talenten. Om te beginnen heeft ze een klok van een stem. Daarnaast slaagt ze erin miljoenen fans over de hele wereld te bekrachtigen met haar muziek. Ook is ze in staat om als individu, met een zelfverzonnen kapsel en een gedegen attitude, enorm sterk in haar schoenen te staan. Maar Ava’s grootste talent is ongetwijfeld hoe ze irritante melodieën kan omtoveren tot wereldhits. Niet dat die muziek daardoor dan minder irritant wordt, want in vergelijking met haar grijsgedraaide successen “Sweet but Psycho” en “So Am I” klinkt een voorgeprogrammeerde wekker op je smartphone nog aangenamer. Toch is Ava Max erin geslaagd het te maken met zo’n muziek. Of dat veel zegt over haar, of over het algemene muzikale oordeel van de mensen, laten we in het midden.

“Who’s Laughing Now” is weer zo’n nummer. Ava’s vocals zijn on point en de boodschap van het nummer is sterk. Het gaat over het einde van een relatie en hoe je er sterk uit kan komen. ‘Pushed me to the edge, now it’s over / Shuttin’ off the hate, gettin’ closure / This will be the dust when I’m older.’ De tekst is niet mis. De muziek eronder is daarentegen “Sweet but Psycho 2.0”. Of zitten we intussen al aan “Sweet but Psycho 8.0”? Dat Ava Max opnieuw Cirkut heeft ingeschakeld, dezelfde producer als van dat vervloekte nummer, verhelpt het al helemaal niet. Zodoende is “Who’s Laughing Now” een redelijk oninteressant popnummer geworden. Jammer, want qua techniek en songwriting blijft Ava Max maar groeien. Misschien wordt het maar eens tijd om de dancepop vaarwel te zeggen en folkmuziek te beginnen maken?

“Who’s Laughing Now” is de zesde single van Ava Max’ opkomende debuutalbum Heaven & Hell dat uitkomt op 18 september.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 juli 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief