Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mina Tindle – “Give a Little Love” feat. Sufjan Stevens

Alles wat Sufjan Stevens aanraakt, wordt goud. Maar in dit geval is het Mina Tindle die het goud met fluweel en diamant omkranst. De Parisienne maakt al sinds 2011 akoestische muziek die doet denken aan Feist en Regina Spektor, maar slaagt erin er dat tikkeltje extra magie aan toe te voegen. Het kan ook niet anders, gezien het muzikale milieu waarin ze vertoeft. Ze is gehuwd met The Nationalgitarist Bryce Dessner en is bijgevolg goed bevriend met diens zus, de kunstenares Jessica Dessner. Sufjan Stevens, die al eerder met Bryce samenwerkte, rekent ze ook tot haar beste vrienden. De laatste keer dat Sufjan in België optrad (2015 in Bozar), was Mina zelfs zijn voorprogramma.

“Give a Little Love” is eigenlijk een lang vergeten demo uit 2010. Sufjan schreef het nummer allicht voor zijn ep All Delighted People uit dat jaar. In 2013 uploadde hij de track dan toch maar op zijn site, waar het nu niet meer op is terug te vinden. De elektronische compositie van dan heeft nu plaatsgemaakt voor een rustigere melodie, en zijn eigen met autotune overstuurde stem is vervangen door het fonkelende geluid van Tina. Naar het einde toe verschijnt Sufjan dan toch, stilletjes op de achtergrond, terwijl hij enkele zinnen uit “Impossible Soul” zingt. Het hele nummer doet ook wat denken aan de Sufjan Stevens uit Age of Adz, maar toch blijft alle aandacht hangen bij Mina. Haar breekbare stem draagt het hele nummer en geeft “Give a Little Love” de officiële release die het verdient.

“Give a Little Love” is de derde single die verschijnt van Mina Tindles album SISTER, dat gepland staat voor 9 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

147 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CARM - "Song of Trouble" (feat. Sufjan Stevens)

Vorig jaar bracht CARM zijn eerste single uit. Al gauw werkte hij op “Land” samen met niemand minder dan Justin Vernon van…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
AlbumsRecensies

James Walker – Great Deceiver (★★★★): Nummers die je aan je ex doen denken

Drie jaar na de release van zijn eerste album is James Walker terug met nieuw materiaal. De singer-songwriter is geboren en getogen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.