Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mina Tindle – “Give a Little Love” feat. Sufjan Stevens

Alles wat Sufjan Stevens aanraakt, wordt goud. Maar in dit geval is het Mina Tindle die het goud met fluweel en diamant omkranst. De Parisienne maakt al sinds 2011 akoestische muziek die doet denken aan Feist en Regina Spektor, maar slaagt erin er dat tikkeltje extra magie aan toe te voegen. Het kan ook niet anders, gezien het muzikale milieu waarin ze vertoeft. Ze is gehuwd met The Nationalgitarist Bryce Dessner en is bijgevolg goed bevriend met diens zus, de kunstenares Jessica Dessner. Sufjan Stevens, die al eerder met Bryce samenwerkte, rekent ze ook tot haar beste vrienden. De laatste keer dat Sufjan in België optrad (2015 in Bozar), was Mina zelfs zijn voorprogramma.

“Give a Little Love” is eigenlijk een lang vergeten demo uit 2010. Sufjan schreef het nummer allicht voor zijn ep All Delighted People uit dat jaar. In 2013 uploadde hij de track dan toch maar op zijn site, waar het nu niet meer op is terug te vinden. De elektronische compositie van dan heeft nu plaatsgemaakt voor een rustigere melodie, en zijn eigen met autotune overstuurde stem is vervangen door het fonkelende geluid van Tina. Naar het einde toe verschijnt Sufjan dan toch, stilletjes op de achtergrond, terwijl hij enkele zinnen uit “Impossible Soul” zingt. Het hele nummer doet ook wat denken aan de Sufjan Stevens uit Age of Adz, maar toch blijft alle aandacht hangen bij Mina. Haar breekbare stem draagt het hele nummer en geeft “Give a Little Love” de officiële release die het verdient.

“Give a Little Love” is de derde single die verschijnt van Mina Tindles album SISTER, dat gepland staat voor 9 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Andy Shauf - Norm (★★★): Kabbelende mijmeringen van een stalker

Wie zijn inspiratie voor een nieuwe plaat bij Mulholland Drive van David Lynch haalt, heeft meteen onze aandacht. Jammer genoeg levert Andy…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - A Beginner's Mind (★★★★): Stijloefening baart kunst

“Misschien grijp ik straks wel opnieuw naar mijn banjo en folkgitaren,” liet Sufjan Stevens optekenen in een interview naar aanleiding van zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.