Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foxes – “Woman”

Als populaire zangeres dreig je al snel alle creatieve beslissingen te verliezen omwille van tot in de puntjes uitgewerkte marketingstrategieën. Het overkwam Louisa Allen, die onder de naam Foxes in 2014 uitgroeide tot een echte wereldster. Ze won een Grammy, scoorde gigantische hits en speelde als voorprogramma van Coldplay in gigantische voetbalstadions. Toch voelde de Britse zangeres zich beperkt en gevangen binnen vooropgestelde normen en maakte daar recent dan ook een einde aan. Dankzij een nieuw platencontract herontdekte ze haar passie voor muziek en werkte ze aan haar derde album dat dit jaar nog zou uitkomen.

Foxes’ comebacksingle “Love Not Love You” was nog een euforische poptrack, maar voor “Woman” zoekt ze muzikaal nog wat meer diepgang op door haar verhaal met klassieke instrumenten te omkaderen. Foxes hoopt met het nummer andere vrouwen te inspireren en zingt vooral de refreinen met een innemende overgave. De strofes missen daarentegen wat kracht om te begeesteren. Het vernieuwende aspect is dus misschien wat zoek in de ballade, maar de rustgevende sfeer van “Woman” is precies wat we nodig hebben op een ontspannend avondje in de zetel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1786 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FeaturesInterviews

Interview Anna Dutoit: 'Het is een ode aan de samenhorigheid die je onder vrouwen hebt'

Sinds 18 maart is WOMAN van Anna Dutoit te horen op Spotify. Vergezeld door haar producer Quinten Godts en manager Auck Schrover…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galine - "Woman"

Dat er een nieuwe ep van Galine zit aan te komen, is nu wel duidelijk. Na het fijne “Team“, dat we enkele…
AlbumsRecensies

Foxes - The Kick (★★★½): Loslaten en vasthouden

Negentien was de Britse Louisa Rose Allen toen ze zich aan een recordtempo naar de top van de poplijsten schoot met haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.