Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galine – “Woman”

Dat er een nieuwe ep van Galine zit aan te komen, is nu wel duidelijk. Na het fijne “Team“, dat we enkele weken geleden te horen kregen, lost de Kortrijkse zangeres vandaag met “Woman” alweer een tweede voorsmaakje van Lilith. Voor die ep sloeg de zangeres de handen in elkaar met een reeks getalenteerde muzikanten; haar band bestaat namelijk uit leden van Jan Verstraeten, momoyo en I Will, I Swear, terwijl de kortspeler dan weer tot leven kwam in de Ursa Studio van Daan Schepers (van o.a. Bazart en Eefje de Visser). Veelbelovend dus en dat wordt bevestigd door deze nieuwe creatie.

De nieuwste creatie van Galine is er wederom eentje om bij weg te dromen, gezien het nummer aan elkaar hangt met een mix van wazige synths en lichte drumbeats. Het zorgt voor de ideale setting bij iets wat een emotioneel verhaal blijkt te zijn. De zangeres schreef het nummer namelijk na het overlijden van een familielid, waarna ze het verwerkingsproces probeert weer te geven. Een diepe betekenis dus, wat ook mooi tot uiting komt binnen het geheel. In de refreinen haalt ze een paar keer uit, maar toch blijft “Woman” altijd lekker ingetogen. Met wat aanvullende strijkers en een piano krijgt de track nog een definitieve emotionele toets, waardoor deze single opnieuw een lekker voorsmaakje blijkt voor Lilith, dat later dit jaar verschijnt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1695 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single momoyo - "Mouth"

Wie had gedacht dat indiepopbands niet meer vernieuwend uit de hoek konden komen, is eraan voor de moeite. ‘Intense pop die drijft…
FeaturesInterviews

Interview Anna Dutoit: 'Het is een ode aan de samenhorigheid die je onder vrouwen hebt'

Sinds 18 maart is WOMAN van Anna Dutoit te horen op Spotify. Vergezeld door haar producer Quinten Godts en manager Auck Schrover…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Galine - "Team"

We volgen de muzikale stappen van de Kortrijkse Galine-Diana Kuyvenhoven al een tijdje. We luisterden naar haar singles, zagen haar op ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.