Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Touché Amoré – “Limelight” (feat. Andy Hull)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie al eens graag naar goeie post-hardcore luistert, zal verheugd zijn dat Touché Amoré met nieuw werk op de proppen komt. De band zou deze zomer normaal op Graspop spelen en we kunnen er ook vanuit gaan dat hun plaat ook voor de zomer zou zijn verschijnen, maar zoals alles dit jaar werd ook daar een stokje voor gestoken. Geen nieuwe muziek van Touché Amoré, tot nu met “Limelight”. Het is de eerste song van de band sinds “Deflector” vorig jaar, en komt op de nieuwe plaat Lament die hun eerste wordt sinds Stage Four in 2016 en op 9 oktober verschijnt.

Op “Limelight” wordt Touché Amoré vergezeld van Andy Hull, ons allen bekend als de frontman van het geweldige Manchester Orchestra. Toch duurt het even voor we hem te horen krijgen. De single bouwt namelijk erg intens op en begint heel rustig met enkel een gitaar en de breekbare vocals van frontman Jeremy Bolm. Eens het nummer dan openbreekt, krijgen we de klassieke Touché Amoré-sound met de furieuze uithalen en de emotioneel getinte levendigheid. Na een tweede keer het refrein te horen, krijg je de uitgesproken vocals van Hull en dit zorgt voor een extra dynamiek in het nummer. Hiermee kan de band opbouwen richting een climax met Bolms vocals op de achtergrond. Eens de explosie dan komt, krijgen we een van de beste en tevens kortste climaxen die de post-hardcorescene dit jaar te bieden heeft. We kijken al uit naar dat album, want Touché Amoré vernieuwt zichzelf alweer.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Used - "Limelight"

Nadat Used steeds meer zielen voor zich wist te winnen in 2022, was 2023 het jaar om te bevestigen voor de Belgische…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.