Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Touché Amoré – “Limelight” (feat. Andy Hull)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie al eens graag naar goeie post-hardcore luistert, zal verheugd zijn dat Touché Amoré met nieuw werk op de proppen komt. De band zou deze zomer normaal op Graspop spelen en we kunnen er ook vanuit gaan dat hun plaat ook voor de zomer zou zijn verschijnen, maar zoals alles dit jaar werd ook daar een stokje voor gestoken. Geen nieuwe muziek van Touché Amoré, tot nu met “Limelight”. Het is de eerste song van de band sinds “Deflector” vorig jaar, en komt op de nieuwe plaat Lament die hun eerste wordt sinds Stage Four in 2016 en op 9 oktober verschijnt.

Op “Limelight” wordt Touché Amoré vergezeld van Andy Hull, ons allen bekend als de frontman van het geweldige Manchester Orchestra. Toch duurt het even voor we hem te horen krijgen. De single bouwt namelijk erg intens op en begint heel rustig met enkel een gitaar en de breekbare vocals van frontman Jeremy Bolm. Eens het nummer dan openbreekt, krijgen we de klassieke Touché Amoré-sound met de furieuze uithalen en de emotioneel getinte levendigheid. Na een tweede keer het refrein te horen, krijg je de uitgesproken vocals van Hull en dit zorgt voor een extra dynamiek in het nummer. Hiermee kan de band opbouwen richting een climax met Bolms vocals op de achtergrond. Eens de explosie dan komt, krijgen we een van de beste en tevens kortste climaxen die de post-hardcorescene dit jaar te bieden heeft. We kijken al uit naar dat album, want Touché Amoré vernieuwt zichzelf alweer.

3141 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manchester Orchestra - "Never Ending"

Dat Manchester Orchestra met The Million Masks of God kans maakt om in de eindejaarslijstjes terecht te komen, staat nu al vast….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.