Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Poppy – “Khaos x4”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Enkele maanden geleden bracht Poppy haar nieuwste album I Disagree uit. Daarop liet de popzangeres zien dat gitaren niet per se genegeerd moeten worden in de popmuziek en bracht ze een heerlijke mix van metal en pop. Het lijkt erop dat de inspiratie uit die sessies nog niet op is, want op 14 augustus komt een deluxe versie van het album uit met vier nieuwe liedjes. Eén daarvan is het vandaag uitgebrachte nummer “Khaos x4”, waarin de riffs je om de oren vliegen.

Al van bij het begin voel je dat Poppy hier een stevig nummer gaat neerzetten. Een vettige synthlijn zet zich in waarna een grunt volgt en de brave stem van Poppy ons een tegenwicht biedt. Hoewel de titel ons vier maal chaos belooft, blijft de song erg gestroomlijnd voortgaan. Toch is het niet zomaar een braaf popnummer. Er zitten furieuze gitaren in die krachtig durven uithalen en er is ruimte voor enkele breakdowns. In het midden van de song hoor je dan weer Poppy op haar vrolijkst met typerende K-popinvloeden om uiteindelijk met een strakke riff het einde in te leiden. “Khaos x4” is een heuse rollercoaster waarvan we blij zijn dat het toch zijn release kent.

Facebook / Website / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.
28 juli 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief