Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Russ – “Can’t Be Me”

Na een album met onder andere Rick Ross en Ty Dolla $ign, Shake The Snow Globe, komt Russ weer met een nieuwe single op de proppen. Met “Can’t Be Me” gaat de Amerikaan een beetje terug naar zijn oude SoundCloud tijden, net voor hij echt openbloeide tot de rapper die hij nu is. Zeker het feit dat de rapper uit Atlanta niet alleen de tekst, maar ook de beat zelf heeft gemaakt, maakt ons ook een stukje gelukkiger. Het lijkt net alsof deze man echt alles kan als het op muzikaal vlak aankomt.

“Can’t Be Me” is een mix van gevoelens geworden, maar dan met een gemeenschappelijke link; namelijk dromen. De muziek op zich klinkt heel dromerig met wat vrolijkere tonen bij momenten. De 808’s en drums zelf komen bij momenten meer naar voren, maar dit stoort niet zo hard als bij bijvoorbeeld “Best On Earth”, één van de bonustracks op de deluxe versie van Shake The Snow Globe. Zijn teksten zijn dan weer wat serieuzer. Dit voel je al meteen aan bij de titel waarmee Russ aantoont dat hij hard moet knokken om niet bij de rest te horen.

Met sommige teksten zet hij je ook aan het denken. ‘Rich is in the mind, not in your wallet’ en ‘You’ve been with it for a decade, but you feelin’ solo. Plus, her mom’s on your back and your palms need a scratch and you really tryna leave JoJo’. Het toont aan dat Russ ook een mens is. Met deze poëtische lines komt hij dan ook in de buurt van de doordachte teksten van bijvoorbeeld Brihang.

Of Russ snel met een nieuw nummer, ep of album komt, is nog maar de vraag. Wij weten wel dat we enorm houden van zijn oudere stijl die hij hier alweer prachtig neerzette.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicki Minaj, Maluma & Myriam Fares - "Tukoh Taka"

De officiële hymne van het FIFA Fan Festival is bekend: niemand minder dan Nicki Minaj heeft haar zang- en raptalent samengebundeld met…
AlbumsRecensies

Central Cee - No More Leaks (★★★½): De States als volgende stap?

Leaks. Ze zijn vandaag de dag naar alle waarschijnlijkheid de ergste nachtmerrie van rappers. Bij de West-Londense drillrapper Central Cee gingen de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.