Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Black Thought – “Because” (feat. Joey Bada$$, Russ & Dylan Cartlidge)

© Uncanny

Danger Mouse en Black Thought zijn twee van de meest getalenteerde, maar onderschatte artiesten van de hiphopwereld. Ze hebben hun fans jaren laten verlangen naar nieuw werk, dat in 2020 geteased werd. Nu, twee jaar later, weten we ondertussen dat de twee legendes de hoofden bijeen hebben gezet en dat volgde in een collaboratie-album genaamd Cheat Codes. Dit project is zonder twijfel een mijlpaal voor Danger Mouse, die met zijn eerste volledige hiphopalbum komt sinds 2005. In mei kwam de eerste single van Cheat Codes uit genaamd “No Gold Teeth”, amper een maand later krijgen we nu “Because” te horen dat gevuld is met bijdragen van Joey Bada$$, Russ en Dylan Cartlidge. Het duo laat er duidelijk geen gras overheen groeien.

“Because” is de ideale opvolger van “No Gold Teeth” en behoudt de seventies klinkende productie met hier en daar wat blues-invloeden. Het is duidelijk Danger Mouses nostalgische visie die de bovenhand heeft op deze single, maar met genoeg ruis om te passen bij Black Thoughts klassieke East Coast-flows. Black Thought krijgt twee minuten om de barre omstandigheden waarin hij opgroeide aan te halen. Die twee kostbare minuten worden foutloos gevuld met verzen die niet teleurstellen. De intro is echter weggelegd voor rapper Dylan Cartlidge, die met zijn funky stem de hoogte in gaat. We horen hem slechts enkele keren maar zonder hem was het nummer niet hetzelfde geweest. Ook Joey Bada$$ past perfect in het plaatje. Hij neemt ons mee op een trip doorheen zijn verleden en ook hij krijgt de kans een verhaal te vertellen op korte tijd. Dé grootste verrassing is weggelegd voor het einde. “Because” afsluiten is namelijk weggelegd voor Russ, die een vlotte verse brengt over het ‘giftige’ huwelijk van zijn ouders en de ongeziene worstelingen van het sterrendom. Russ is een verrassende toevoeging gezien er een duidelijk verschil is in geluid, maar het lijkt hem makkelijk af te gaan. Hij brengt een couplet uit die voor het eerst in een lange tijd niet tegenvalt. 

Het lied is een afwisseling en samenkomst van persoonlijke verhalen die de samenwerkende rappers hebben meegemaakt. U vraagt zich misschien af hoe zoiets klinkt? Nou, juist alsof het nummer uit een jaren ’90 mixtape is geplukt met op de achtergrond pittige drums die net dat ietsje meer kracht geven. De specifieke combinatie van instrumenten accentueren de soul-invloeden beter dan ooit en creëren een single die tijdloos klinkt.  

Cheat Codes komt uit op 12 augustus.

Website  / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joey Bada$$ - "Fallin'"

De New York born and raised rapper Joey Bada$$ brengt sinds 2010 een goed staaltje jazzy en East Coast-hiphop de wereld in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ayra Starr, La Jungle, Joey Bada$$ en zes andere namen voor Couleur Café 2023!

Couleur Café is voor heel wat jonge en oudere festivalgangers een jaarlijkse afspraak en die ziet er met de toevoeging van negen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single El Michels Affair & Black Thought - "Grateful"

In augustus 2022 leverden producer Danger Mouse en rapper Black Thought het album Cheat Codes af, een hiphopplaat die niet schuw was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.