Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leigh-Anne – “Stealin’ Love”

© Hugo Comte

Een kleine twee jaar geleden sloot de Britse popgroep Little Mix tijdelijk het hoofdstuk van haar tijd als girlband af. Tijd voor soloprojecten, klonk het toen. De eerste die daarmee naar buiten kwam, was Leigh-Anne Pinnock. Vorig jaar loste ze haar allereerste single “Don’t Say Love”, gevolgd door een samenwerking met Ayra Starr. Met beide tracks liet Leigh-Anne ons zien dat ze als soloartieste resoluut haar eigen ding doet: het poppy, melodramatische gehalte dat Little Mix succesvol maakte, werd ingewisseld voor weldoordachte r&b-nummers met vleugjes dance en afropop, waarop Leigh-Anne haar Caraïbische roots eer aandoet. Met haar nieuwste single, “Stealin’ Love”, gaat de zangeres verder op hetzelfde elan.

Wie geen details kent uit Leigh-Annes persoonlijke leven, hoort met “Stealin’ Love” vooral een goed opgebouwd r&b-nummer met een aanstekelijke beat. Leigh-Annes lage stemregister klinkt zacht als zijde en hoewel het nummer nog geen tweeënhalve minuut duurt, blijft het refrein wel hangen. Het nodigt zeker uit om op herhaling te zetten, al had de track ook wel gewoon een minuutje langer mogen zijn. “Stealin’ Love” is naar eigen zeggen een best persoonlijk nummer over Leigh-Annes relatie met profvoetballer Andre Gray dat de toon zet voor een collectie van enkele nummers die ze No Hard Feelings heeft gedoopt, maar waar nog geen verdere releasedatum voor is bekendgemaakt. Leigh-Annes muzikale switch naar soloartieste verschilt tot nu toe genoeg van haar eerdere werk bij Little Mix – waar ze soms onterecht op de achtergrond bleef – en komt weldoordacht en authentiek over. We lijken nu pas haar ware muzikale aard te ontdekken, en die is veelbelovend.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Leigh-Anne - "Don't Say Love"

In 2011 begon de muzikale carrière van Leigh-Anne Pinnock. We kennen haar het best van de Britse meidengroep Little Mix, die na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Mix - "Between Us"

Volgende week verschijnt het nieuwste album van Little Mix, en het zal misschien ook hun laatste zijn. Er doen geruchten de ronde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Mix - "Love (Sweet Love)"

Little Mix, sinds dit jaar ’s werelds populairste vrouwengroep, heeft heel wat te vieren. Niet enkel bevielen vorige week Perrie en Leigh-Anne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.