Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Earl Sweatshirt feat. Navy Blue – “GHOST”

Terwijl andere rappers volledige nieuwe albums uitgeven als deluxe-editie (kijk maar naar Lil Uzi Vert en zijn LUV vs. The World 2 van dit jaar), kan men Earl Sweatshirt absoluut niet verleiden tot zulke tactieken. Earls ep van vorige november, Feet of Clay, wordt uitgebreid met twee extra nummers, wat de totale afspeeltijd op maar liefst 20 minuten brengt. De eerste nieuwe single “WHOLE WORLD” kregen we in april al te horen. “GHOST”, de tweede nieuwe single, komt samen met de deluxe versie vandaag uit. De Odd Future gazant omringde zich voor deze single met wat naaste vrienden. Gaststem Navy Blue hoorden we al eerder op Earls vorige album Some Rap Songs uit 2018, terwijl producer Black Noi$se een contract heeft met Earls eigen platenlabel Tan Cressida.

Recht door wat radio static en een soulsample die het hele nummer domineert heen, begint onze wazige poëet aan zijn eerste verse. Producer Black Noi$e legt op deze Norman Connors-sample een glichty effect waardoor de violen en stem klinken alsof ze vastzitten, als een cd die maar blijft skippen. Gaststem Navy Blue neemt in het midden de mic over. Earl is meestal zeer cryptisch in zijn teksten, en Navy Blue heeft duidelijk wat van hem geleerd. Wat de lijnen ‘Gold noose, I learned to see the ropes / I need a spot where I can see the coast/ Nah, we the light, I keep my demons close / Nah, pre the plot, you never seen the ghost’ betekenen, hebben wij als buitenstaanders enkel maar het raden naar. Met “GHOST” brengen Sweatshirt en co weer een enigmatische en stoffige vigniette uit de donkere geest van Earl.

Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

70 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

GHOST: 'The Shining' edition @ Vooruit: Spooky season

Het is half oktober, het spooky season is in volle gang. Dat wil zeggen dat de vleermuizen hun holen verlaten, versierde pompoenen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Earl Sweatshirt feat. Maxo - "WHOLE WORLD"

Dat de leden van Odd Future nu al even goede muziek kunnen maken, is bij menig hiphopfan wel bekend. Naast de openbloeiende…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Raveyards - "To Slow"

In afwachting van de release van hun nieuwe album teaset Raveyards ons al met “To Slow”. Muzikale duizendpoot François De Meyer, die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.