Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Earl Sweatshirt feat. Maxo – “WHOLE WORLD”

Dat de leden van Odd Future nu al even goede muziek kunnen maken, is bij menig hiphopfan wel bekend. Naast de openbloeiende carrières van Frank Ocean en Tyler, the Creator, begint het palmares van Earl Sweatshirt er ook stilaan aardig uit te zien. Met “WHOLE WORLD” levert hij zijn eerste single af sinds zijn laatste ep Feet of Clay van vorig jaar, waarbij hij beroep doet op rapper Maxo.

”WHOLE WORLD” begint zoals de meeste Earl Sweatshirt nummers dat doen: trage beat, zweverige Earl. Earl brengt ons met zijn flow nog maar eens in een trance, waarbij Maxo onder het mantra ‘I got the whole world round me / Whole world round me crumblin’ in my vision’ zelfs in slaap schijnt te vallen naar het einde toe. Het nummer kent een licht psychedelisch kantje, waarin Earls speelsheid toch terug wat de kop komt opsteken na een moeilijke periode die hij de voorbije jaren beleefde. Gelukkig klinkt Earl even casual, cryptisch en onheilspellend als altijd, en Maxo zit eveneens op dezelfde wazige golflengte. Ook producer Alchemist zet zichzelf in de kijker met een heerlijke oldschool productie, waarop zowel Earl als Maxo lekker hun eigen gang kunnen gaan. Binnenkort nog singles, graag!

Of er een nieuw album aankomt, weten we nog niet, maar “WHOLE WORLD” is een van twee extra nummers die zal verschijnen op een deluxe vinyleditie van Feet of Clay, verkrijgbaar vanaf 26 juni.

FacebookTwitterInstagram

119 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu - "21"

Op 14 oktober vierde de rapper uit Sint-Job-in-‘t-Goor zijn 21ste verjaardag en een week later bracht hij de gelijknamige single “21” uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Winston Surfshirt & Young Franco - "Complicated"

Winston Surfshirt is een Australische funk- en hiphopband die in 2015 werd opgericht. De band begon aanvankelijk als het soloproject van de…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview STIKSTOF: ‘Hoe groter de pogo, hoe beter voor het logo!’

Als een bom sloeg Overlast in. Het album, met een even mysterieuze als veelzeggende cover, leidde definitief een hoogconjunctuur van de Brusselse,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.