Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Astral Haunt – “Giddy”

Londen is een alternatieve rockband rijker: Astral Haunt. De driekoppige band bestaat uit Britse singer-songwriter Marek Kubala, Italiaanse producer Andrea Gorgerino en de Franse DJ Jerry Bouthier. Zanger Kubala bracht solo al de ep Awhile uit. De twee andere leden werkten in het verleden al samen en brachten verschillende remixen uit onder de naam JBAG. Nu komen de drie samen onder Astral Haunt. De groep combineert moderne indie met elektronische muziek door hypnotische baslijnen en psych synths te gebruiken. Deze combinatie kan je meteen horen op debuutsingle “Giddy”.

“Giddy” is een synoniem voor lichtjes duizelig, en dat is ook het gevoel dat de band in het nummer wil weerspiegelen. Door het klokkenspel, de synthesizer en de groovy bas lijkt het of je jezelf in een andere ruimte bevindt. Marek Kubala beschrijft het nummer zelf als een onaangenaam verhaal over verleiding. Het lied neemt je mee naar een wanhopige, door verlangen gevoede rit langs je geest waarbij je jouw demonen verkent. Het refrein en het einde van het nummer klinken meer als een noodkreet, omdat de artiest zich niet meer duizelig wil voelen natuurlijk. Astral Haunt brengt met hun debuutsingle een psychedelische ervaring over je eigen negatieve gedachten.

24 juli 2020

About Author

Floor Vergote


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief