banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smino feat. JID & Kenny Beats – “Baguetti”

In februari tweette de Amerikaanse rapper Smino dat er een nummer met JID zat aan te komen. Op muziek van Kenny Beats, voegde hij daar enkele minuten later nog aan toe. Meer dan die twee berichtjes was er niet nodig om de hiphopcommunity reikhalzend te laten uitkijken naar een release. Want hoewel die drie namen in België nog niet veel potten hebben gebroken – JID stond vorig jaar nog maar voor de eerste keer in onze Trix – zijn Smino en JID rappers om in de gaten te houden. Zeker wanneer ze dan nog eens ondersteund worden door een beatmachine als Kenny Beats. Deze YouTubeberoemdheid kan je kennen van JPEGMAFIA’s “Puff Daddy”, maar hij maakte ook al beats voor onder andere Vince Staples, Denzel Curry, slowthai en Ski Mask the Slump God. Zijn nieuwste creatie voor Smino en JID, “Baguetti”, lekte vorige maand al online, maar is vandaag dan toch – bijna een half jaar na Smino’s aankondiging – officieel uitgebracht.

Meer dan een gitaarloop en wat drums had Kenny niet nodig om een simpele beat in elkaar te knutselen. Het is net omdat die zo eenvoudig klinkt dat de ingewikkelde rijmschema’s van Smino en JID tot hun recht komen. Ze staan er allebei om bekend enorm complexe flows uit hun mouw te schudden, en “Baguetti” bewijst dat de twee Amerikaanse rappers aan elkaar gewaagd zijn. Smino slaagt erin om ‘pedi bae’ te laten rijmen met ‘petty dang’ en ‘regular’, terwijl JID hetzelfde doet voor ‘meditate’, ‘babe’ en ‘everything’. De onderbroken, laidback woordenstroom ligt niet meteen heel vlot in het oor, maar blijft zeker interessant en verbazingwekkend.

Aangezien zowel JID, Smino als Kenny Beats verschenen op Dreamvilles Revenge of the Dreamers III uit 2019, is de kans groot dat het nummer in die periode is opgenomen, maar het album niet heeft gehaald. Des te beter dat we het nu dan toch als single kunnen beluisteren. Wie toch nog niet volledig verzadigd is kan nog steeds tickets kopen voor Smino’s optreden in Botanique op 10 november.

Facebook / Instagram / Twitter / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

239 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Masego - "Garden Party" (feat. Big Boi & JID)

Nog geen jaar na zijn Studying Abroad-ep krijgen we weer nieuwe muziek van de hand van Masego. Al mogen zijn fans niet echt…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Vince Staples (★★★½): Moment van bezinning

Net 28 jaar is hij, en toch bewoont hij al een tijdje een van de interessantere hoeken van de hiphopwereld. Kwaliteit en…
AlbumsRecensies

Doja Cat - Planet Her (★★★): Consistente ruimtereis

Toen Doja Cat in 2018 op het internet doorbrak, hadden we niet op een lange carrière durven hopen. Toch zijn we nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.