Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smino feat. JID & Kenny Beats – “Baguetti”

In februari tweette de Amerikaanse rapper Smino dat er een nummer met JID zat aan te komen. Op muziek van Kenny Beats, voegde hij daar enkele minuten later nog aan toe. Meer dan die twee berichtjes was er niet nodig om de hiphopcommunity reikhalzend te laten uitkijken naar een release. Want hoewel die drie namen in België nog niet veel potten hebben gebroken – JID stond vorig jaar nog maar voor de eerste keer in onze Trix – zijn Smino en JID rappers om in de gaten te houden. Zeker wanneer ze dan nog eens ondersteund worden door een beatmachine als Kenny Beats. Deze YouTubeberoemdheid kan je kennen van JPEGMAFIA’s “Puff Daddy”, maar hij maakte ook al beats voor onder andere Vince Staples, Denzel Curry, slowthai en Ski Mask the Slump God. Zijn nieuwste creatie voor Smino en JID, “Baguetti”, lekte vorige maand al online, maar is vandaag dan toch – bijna een half jaar na Smino’s aankondiging – officieel uitgebracht.

Meer dan een gitaarloop en wat drums had Kenny niet nodig om een simpele beat in elkaar te knutselen. Het is net omdat die zo eenvoudig klinkt dat de ingewikkelde rijmschema’s van Smino en JID tot hun recht komen. Ze staan er allebei om bekend enorm complexe flows uit hun mouw te schudden, en “Baguetti” bewijst dat de twee Amerikaanse rappers aan elkaar gewaagd zijn. Smino slaagt erin om ‘pedi bae’ te laten rijmen met ‘petty dang’ en ‘regular’, terwijl JID hetzelfde doet voor ‘meditate’, ‘babe’ en ‘everything’. De onderbroken, laidback woordenstroom ligt niet meteen heel vlot in het oor, maar blijft zeker interessant en verbazingwekkend.

Aangezien zowel JID, Smino als Kenny Beats verschenen op Dreamvilles Revenge of the Dreamers III uit 2019, is de kans groot dat het nummer in die periode is opgenomen, maar het album niet heeft gehaald. Des te beter dat we het nu dan toch als single kunnen beluisteren. Wie toch nog niet volledig verzadigd is kan nog steeds tickets kopen voor Smino’s optreden in Botanique op 10 november.

Facebook / Instagram / Twitter / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

147 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "Goosebumps" (feat. Kenny Beats)

Alleen maar meer “Joy” bij iedereen nu Bastille zijn nieuwe ep Goosebumps uitbrengt. Op sociale media was op 1 december al een…
AlbumsRecensies

MadeinTYO - Never Forgotten (★★★): Glimlach verzekerd

Malcolm Jamaal Davis is een man van vele omzwervingen. Hij werd geboren op het Amerikaanse eiland Hawaii, bracht zijn tienerjaren door in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.