LiveRecensies

J.I.D @ Trix: Een mix van snelle rapsongs en harde beats

J.I.D was een optreden dat voor veel hitte zorgde, letterlijk. Het zweet en de talloze moshpits samen met de snel uitgevoerde rapteksten van de ‘East Atlanta Playboy’ waren een reden dat Trix was uitverkocht voor de Amerikaan die bij het label Dreamville van J.Cole is getekend.

Het voorprogramma bestond uit Grip en Domani die elk apart hun optreden uitvoerden. De harde bassen weerklonken stevig tussen de muren van de zaal. De opkomende talenten waren mooi meegenomen voor de echte show. Toen het tijd was voor de hoofdact, liep de zaal stevig vol. J.I.D begon rustig aan de avond met “LAUDER”. Er werd hier en daar al vlot meegezongen. Wat volgde waren een paar rustige songs met teksten die over liefde gingen.

Het ging duidelijk te traag voor het publiek, iedereen wou meer energie loslaten. Dat bleek toen er bij “All Bad” een kleine cirkel werd gevormd. De rapper wist waarvoor België was gekomen. ‘Calm down, all that shit is coming, just wait’, zei hij. Iedereen was er klaar voor en dat bleek geen leugen te zijn want bij “Westbrook” een lied met de Amerikaanse rapper A$AP Ferg, ontplofte heel de zaal voor een eerste keer. Het werd weer iets rustiger, maar dat had niemand door omdat J.I.D feilloos de snelle teksten kon omvormen naar een goede performance zonder al te veel naar adem te snakken, dit werd geapprecieerd door het publiek.

Hij speelde met het publiek door vaak interactie te zoeken. We kregen een kort stukje aan bars voorgeschoteld als iedereen beloofde om hun telefoon in de broekzak te houden. Dit lukte tot halverwege van de eerste verse. Er besloot iemand te filmen en dat was duidelijk niet naar de zin van J.I.D. ‘Shame on you’ werd er door de zaal geschreeuwd en dit werd aangemoedigd van op het podium.

Na een hele tijd was het wachten dan eindelijk over, hiervoor was iedereen naar Antwerpen afgereisd. Het meest gekende nummer van zijn eerste album The Never Story werd door de boxen geblazen. Met “Never” was de tijd voor het zweten, duwen, trekken en gieren aangebroken. Het was voor J.I.D duidelijk dat België veel meer in zijn mars heeft dan louter meezingen. De moshpits werden er niet kleiner op.”‘Wells Fargo”, een meer recent nummer dat is uitgebracht op het album Revenge of The Dreamers 3 met tal van andere artiesten binnen het label Dreamville, kon de zaal niet meer laten stoppen met springen.

Het publiek wist dat het alleen maar beter zou worden. Iedereen was al stevig opgewarmd, maar het publiek wou meer en dat kregen ze. “Off Deez” een echte hit met J.Cole werd hartelijk ontvangen met een moshpit die Trix deed daveren. De uiterst snelle woorden vloeiden probleemloos door de mond van de rapper en dat zorgde voor een nog betere sfeer. Veel tijd om even te rusten was er niet, “151 Rum” verenigde opnieuw de voorste rijen in cirkels. Afsluiten deed hij met “Costa Rica” dat vrijwel iedereen kende en daarom was het moeilijk om niet mee te zingen.

Zo verliet iedereen al zwetend en vol energie de zaal. Velen konden langer dan een uur zijn doorgegaan op de harde beats en songteksten. België deed zeker niet onder voor het opkomende talent. De show escaleerde namelijk snel tot een bom vol energie. De rustigere teksten deden beseffen dat J.I.D niet alleen om beats en snelle rapteksten gaat, het is een complete uitvoering. Maar het blijft verbazingwekkend hoe hij woord na woord zo snel omzet en de zaal tegelijkertijd laat beven. Velen zijn hongerig naar nieuwe releases van de 29-jarige Amerikaan.

Facebook

Setlist:

LAUDER
EdEddnEddy
Hereditary
All Bad
M.O.M
Slick Talk
Westbrook
Off Da Zoinkys
Workin Out
Skrawberries
Just Da Other Day
Never
Down Bad
Wells Fargo
Off deez
151 Rum
Costa Rica

Related posts
InstagramLiveRecensies

Dogstar @ Trix: Van de cinema naar het podium met Keanu Reeves

Dogstar doet niet meteen een belletje rinkelen bij het grote publiek. Met Keanu Reeves heeft het trio nochtans een regelrechte Hollywood-ster in…
InstagramLiveRecensies

Benson Boone @ Trix: Stemwonder en posterboy

Als er fans al in de vroege ochtenduren voor de zaal gaan kamperen, dan weet je dat je met een waar tieneridool…
InstagramLiveRecensies

Tiny Habits @ Trix (Club): Klein maar fijn

Hun debuutalbum ligt pas volgende week in de rekken, maar Tiny Habits trekt er al een tijdje op uit om die release…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.