Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JPEGMAFIA – “Puff Daddy”

JPEGMAFIA – geboren als Barrington Hendricks – is een Amerikaanse rapper en lichte internetgek (hij heeft zowaar een cursor getatoeëerd op zijn gezicht). Met zijn 29 jaar is hij een beetje een laatbloeier in het hiphopgenre, maar hij had dan ook eerst enkele jaren met het leger in Irak en Japan gezeten. In Japan begon Barrington onder de naam JPEGMAFIA (soms ook afgekort als JPEG of Peggy) muziek te maken en is hij lang een obscuur figuur gebleven op het internet. Dit jaar bracht zijn vierde album Veteran daar verandering in. Pitchfork en ‘s werelds bekendste reviewer Anthony Fantano prezen het album de hemel in en zo baande JPEG zich een weg tot bij het grotere publiek. Een sterke feature op Denzel Curry’s album TA13OO maakte die weg volledig open en nu wordt JPEGMAFIA tot de grotere namen van de experimentele hiphop gerekend.

Op “Puff Daddy” worden we getrakteerd op een collaboratie met producer Kenny Beats, die onlangs nog de productie van Vince Staples’ nieuwe album FM! onder handen nam. JPEG en Kenny Beats weten hun krachten goed samen te bundelen en zorgen voor een extreem bombastische track die alle kanten opgaat. De hook is enorm aanstekelijk: “Big whips, big guns (Woah) No cash, no funds. / Hurry up, it’s done (It’s done). You are all my sons (My sons) / We don’t claim you bums. This shit for the scum” Lekker grof en recht voor de raap. Opmerkelijk ook dat er een herhalende hook is, aangezien JPEG-nummers normaal gezien geen vaste structuur hebben. We appreciëren het wel zeker, en de combinatie van JPEG’s energie en Kenny’s glitchy productie zorgen voor een interne moshpit bij ons.

Wie helemaal overtuigd is, heeft geluk! JPEGMAFIA brengt deze zondag nog een bezoekje aan de AB Club. Concerten van JPEG zijn enorm energiek en staan gegarandeerd voor een unieke ervaring, dus noteer alvast 11 november in de agenda en kom deze onbezongen held van het internet aanschouwen.

8 november 2018

About Author

Matan Grouper


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief