Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ruff Majik – “Who Keeps Score”

De Zuid-Afrikanen van Ruff Majik brachten al vier albums uit, maar blijven nog steeds wat onder de radar. Vreemd, want alle vier hun albums getuigen van onwaarschijnlijke klasse en ook live scheuren ze als een sneltrein. Je zou verwachten dat ze hierdoor al meer succes zouden genieten in tenminste de stonerrockscene. We vermoeden dat hun Zuid-Afrikaanse afkomst hier voor wat tussen zit; Zuid-Afrika is nu eenmaal niet zo dichtbij. Vorig jaar konden ze echter de eerste stap richting een breder publiek zetten met passages op Desertfest Antwerpen, Freak Valley (Duitsland) en Sonic Blast (Portugal). Ruff Majik kent drie oprichters, maar ondertussen spelen ze met vijf en zijn ze gevestigd in Pretoria (een van de hoofdsteden van Zuid-Afrika). Misschien lonkt de doorbraak nu om de hoek?

Hun vorige single “All You Need Is Speed” sloeg verassend hard in. Het nummer scheurde twee minuten door terwijl “Who Keeps Score” wat meer tijd besteedt aan het opbouwen van spanning; er is zelfs plaats voor een heel kalm stukje aan het einde van het nummer. Dat rustig deel eindigt dan wel weer met een gil van jewelste van vocalist Evert Snyman. Snyman is een van de twee nieuwe leden die zich na Tårn bij de band voegden; het is ook de eerste keer dat hij de zang voor zijn rekening neemt. De zang valt minder op dan wanneer Holiday zingt, maar is desalniettemin aangenaam krachtig. Ook de riffs zijn weer aangenaam sterk, heel sterk zelfs. Het is zo’n nummer waarbij je de moshpit gewoon in moet dijken. Ook de bas raast lekker vettig door met meer dan genoeg fuzz. Voor de YouTubevideo zijn we wat minder te vinden. De clip geeft in kleurrijke animatie de mislukte Tinderdate weer tussen de band en een vampier, en alle gevolgen ervan (zo interpreteren wij het toch). Het lijkt allemaal wat simpel, campy en niet passend, maar goed, we komen voor de muziek.

Het nieuwe album van Ruff Majik is onderweg, maar een releasedatum is er nog niet. De band beloofde binnenkort een update hierover. Als je echt niet kan wachten, kan je deze single op repeat zetten of hun vorige albums een kans geven. Als je van riffs houdt, is dat zeker de moeite.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Bongzilla - Weedsconsin (★★★★): Een stoner stormram van jewelste

We gaan er hier geen doekjes omwinden, de mannen van Bongzilla houden van het duivelse groene gras. Het viel de opmerkende lezer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Fang - "Stereo Nucleosis"

Als Red Fang nog eens nieuwe muziek uitbrengt, dan zijn stonerrock en heavy metalfans samen gelukkig. Het viertal brengt ons namelijk al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore – "CANTALOUPE"

Thurston Moore heeft niet stilgezeten na het uiteengaan van Sonic Youth. “Cantaloupe” is de tweede single van zijn zevende soloalbum By the Fire dat 25…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.