Nieuwe singles

Nieuwe single Vintage Crop – “The North”

© Chelsea King

Australië toont zich weer van zijn beste kant. Aan muzikaal talent is daarginds geen gebrek en al zeker niet in de punkscene. Vintage Crop is voorlopig nog een kleine vis in de poel, maar daar kan snel verandering in komen. De vierkoppige band uit Melbourne brengt op 7 augustus al zijn derde langspeler uit, die de naam Serve to Serve Again zal dragen. Hun eerste albums, TV Organs (2017) en New Age (2018) rammelden erop los. Op Company Man, hun ep van vorig jaar, was te horen dat de sound van het viertal steeds volwassener werd. De laatste nieuwe singles gaan verder in die stijgende lijn.

Waar de heren ons voorheen in een rotvaart meetrokken van begin naar eind, nemen ze er op “The North” wat meer de tijd voor. Het eentonige tempo en de droge herhaling van ‘It’s cold in the North’ in het refrein werken het thema van leegte en vermoeidheid doeltreffend uit. Zinnen als ‘My thoughts are heavy, made of lead / My neck is sore from holding up my head’ en ‘I’m an empty vessel, an empty parcel / Wrapped in pity and addressed to you’ tonen aan dat deze Australiërs ook wel verstand hebben van teksten schrijven. Hoewel de achterliggende boodschap er dus geen is van eenhoorns en regenbogen, blijven wij toch achter met een glimlach op onze smoel. Net als “Gridlock“, hun eerste single van dit jaar, wijst ook deze erop dat we niets minder dan een steengoed album kunnen verwachten in augustus.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
AlbumsRecensies

Vintage Crop - Serve To Serve Again (★★★★½): Gourmetpunk voor vrijdenkers

Het is misschien eens een interessant experiment om bij je lokale platenboer te polsen hoe veel bestellingen hij tegenwoordig moet plaatsen op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vintage Crop - "Gridlock"

Voor de echte kenner is dit geen nieuwe band, maar toch is het voor velen wel leuk dat er dezer dagen nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.