Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vintage Crop – “The Duke”

© Jess Meadows

Met Australische punk kan je nooit veel misdoen, dus kan je maar beter zo snel mogelijk de volledige discografie van Vintage Crop erdoor jagen. Met drie albums op de discografie en de wetenschap dat geen enkele song lang duurt, is dit niet al te veel werk. Op 24 juni is er weliswaar een vervolg klaar dat de titel Kibitzer kreeg en daaruit konden we een maand geleden al luisteren naar “Double Slants”. Nu is het tijd voor single nummer twee: “The Duke”.

Zoals dat moet, komt er heel weinig poespas aan de intro te pas. Meteen schiet het nummer in een goeie snelheid in gang. De vocals komen nogal verhalend over en na zo’n twintig seconden krijgen we al het snedige refrein te horen. Hierop worden de gitaren vergezeld van een leuk synthlijntje wat het geheel erg catchy maakt. De combinatie van de gitaar en de synths, maakt van deze single iets heel speels, maar tegelijk ook toegankelijks. Vergelijkingen maken we graag met The Chats, maar dan net iets minder ‘in your face’. Na anderhalve minuut zit het nummer er al op, maar dat betekent niet dat je het snel vergeten bent.

Deze zomer speelt de band als headliner op Rock Zerkegem en dat moet je ongetwijfeld gezien hebben!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3671 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
AlbumsRecensies

Vintage Crop - Serve To Serve Again (★★★★½): Gourmetpunk voor vrijdenkers

Het is misschien eens een interessant experiment om bij je lokale platenboer te polsen hoe veel bestellingen hij tegenwoordig moet plaatsen op…
Nieuwe singles

Nieuwe single Vintage Crop - "The North"

Australië toont zich weer van zijn beste kant. Aan muzikaal talent is daarginds geen gebrek en al zeker niet in de punkscene….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.