Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vintage Crop – “Gridlock”

Voor de echte kenner is dit geen nieuwe band, maar toch is het voor velen wel leuk dat er dezer dagen nog goede en ongekende muziek op ons wordt afgevuurd. Vanuit de andere kant van de wereld vuurt vandaag het Australische Vintage Crop een nieuw nummer op ons af. “Gridlock” noemt het beestje en het is er geen om zonder handschoenen aan te pakken.

Deze Australische punkers maken een soort muziek dat je niet zo vaak meer hoort. Aan de ene kant rammelt het langs alle kanten, maar iedereen met een muzikaal oor weet dat dit niet de meest eenvoudige punk is. Geen drie-akkoorden muziek dus, maar wel een waar de distortion erg laag staat en waar er zelfs over compositie wordt nagedacht. De aandachtige luisteraar herkent er wat Parquet Courts en Protomartyr in, maar toch zit er iets zeer eigen aan deze band. Het is tegelijk een zeer melodieus nummer door het repeterende refrein, maar “Gridlock” klinkt af en toe ook erg tegendraads.

“Gridlock” zal verschijnen op het komende album Serve To Serve Again op 7 augustus via Upset The Rhythm & Anti Fade. We staan te popelen om nog meer van deze Australiërs te horen.

Facebook

10 juni 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief