banner

LiveRecensies

blackwave. & Roedel @ OLT Rivierenhof: Terugkeer van de bijtrekpas

©CPU – Ymke Dirikx

De sfeer was gemoedelijk in het volledig uitverkochte, voor een kwart gevulde openluchttheater. De mannen van Roedel lagen al een halfuur voor hun set languit op het podium om de sfeer op te snuiven. De tribune stroomde langzaamaan ‘vol’ onder het goedkeurend oog van blackwave.-helft Jaywalker, die zich in het publiek verscholen had. Een mooie setting voor een bangelijke muzikale avond, misschien wel de eerste waarin we onze dansmoves nog eens konden bovenhalen!

Support act Roedel bracht een mix van nummers uit hun nieuwste album 247 en tracks van hun soloprojecten. Luie Louis liet het OLT als eerste op hun stoel bewegen, toen hij ons vroeg ‘onze booty te shaken als je down bent met Louis’. Na een rustig en zwoel begin mocht het allemaal wat rauwer worden, DJ Tusais stal op “247” de show door zijn vlijmscherpe aflevering, waar zijn kameraden zelf schijnbaar ook van onder de indruk waren. Daarna kregen we nog twee veelbelovende honingzoete tracks te horen van Mitxelena’s unreleased ep CARAVAN TAPES. Op het einde van hun set werd het theater een eerste keer in brand gestoken met een loeiharde trapbanger, maar daarna was het tijd om de microfoon door te geven en het publiek en de organisatie te bedanken.

Blackwave. vloog er meteen stevig in met hun nieuwste single “Arp299”. Vooral Jay toonde zich van in het begin zeer gretig en energiek. Daarna dommelde het publiek een beetje in, ondanks de (enigszins onwennige) aanmoedigingen van het duo. Op “In The Middle” werd duidelijk dat de motor toch een beetje vastgeroest was door ’s werelds favoriete virus. De vocals van Willem en Jay konden niet overtuigen en de band leek ook een beetje in de war. Gelukkig sloeg de sfeer helemaal om zodra Willem besloot een gitaar rond zijn nek te hangen. De sfeer werd intiemer, en als bij wonder kon zijn stem ons plots wel betoveren.

Op “SWISH” werd het publiek zowaar opgeroepen om recht te komen en een statisch dansje te placeren. Duidelijk al even geleden voor de bezoekers, want veel meer dan een bescheiden bijtrekpas kon er aanvankelijk niet af. Willems aanstekelijke vocals met een gezonde portie autotune stookten het vuurtje aan, maar de pianist en drummer stalen op deze track de show met een knappe gezamenlijke solo. Jay en Willem maakten van deze track gebruik om hun liveband voor te stellen en te bedanken. Pas bij “The Antidote” barstte het schuifelfeest echt los. Met deze alomgekende meezinger kwam het spiergeheugen duidelijk terug, en werden er al wat experimentelere moves op de danstegels gegooid. Ook blackwave. had er plezier in dat de energie omhoog ging. Een eerste hoogtepunt in de set werd bereikt.

“Flow” werd met sprekend gemak uit de speakers gepompt. Het is duidelijk dat het duo de nummers van hun debuut-ep Mic Check door en door kent. Toch werd de show even stopgezet. Willem deed een emotioneel woordje over hun geannuleerde tour dit voorjaar en bedankte iedereen voor de kansen die ze deze zomer kregen. De twee rappers verlieten het podium om hun band nogmaals te laten schijnen. “Whasgood?!” kreeg een stevige, twee minuten durende jazzintro waarin de muzikanten toonden dat ze hun strepen meer dan verdiend hebben. Wanneer het duo terug verscheen, sprong iedereen meteen terug recht om te schuifelen alsof er geen morgen meer was. De bars rolden weer vlotjes van Jay’s tong maar deze keer stal Willem de show met zijn zoete stem, nu ook zonder autotune.

Tegen het einde van de set kreeg blackwave. het hele openluchttheater aan het bewegen. Ze hadden zelfs David Ngyah niet nodig om van “Elusive” de absolute climax van dit concert te maken, ook al leken ze net als bij de andere oudere nummers toch een beetje op automatische piloot te cruisen. Na bedankje nummer vijf was het tijd voor blackwave. om het OLT uit te zwaaien.

Ook al moet de motor nog terug op gang komen, zette blackwave. een mooi optreden neer. Het publiek werd meegetrokken in hun verhaal en we mochten zelfs voor het eerst onze dansbenen uit de kast halen. Hun energie en volle goesting bij hun nieuwste nummers werkte aanstekelijk en tilde het optreden naar een hoger niveau. Hopelijk tot nog eens, op een échte dansvloer!

Setlist Roedel:
Huileninderui
Shake je booty als je down bent met Louis
Visjes
247
Het Spijt Me
Briesje
Verloren
Wild Horses

Setlist blackwave.:
BLACKWAVE
Arp299
GoodEnough
Realize Now
Hands Up!
Are We Still Dreaming?
SWISH
The Antidote
In the Middle
Ay Ay
Flow
Whasgood?!
BIG Dreams
Elusive

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Amenra @ OLT Rivierenhof: Schommelen tussen rust en chaos

Desolaat. Destructief. Demonisch. Kortrijkse postmetalband Amenra is het allemaal, maar daarnaast is het ook overgave, verlossing en verlichting. Met loodzware gitaren en…
InstagramLiveRecensies

Hooverphonic @ OLT Rivierenhof: The world is Geikes

Ruim een jaar geleden zagen we Hooverphonic voor het laatst live aan het werk. Van mondmaskers was er nog geen sprake en…
LiveRecensies

Amenra (ochtendglorenconcert) @ OLT Rivierenhof: De Zotte Morgen

‘Graag zien we meer van deze ochtendglorenconcerten verschijnen in de toekomst,’ schreven we na het magische ontwaken tussen Jan Swerts en een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.