Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles HAAi – “Head Above The Parakeets” & “Rotating In Unison”

De Brits/Australische Teneil Throssell maakt al een hele tijd furore als dj. Zo draaide ze dikwijls in haar radioshows op Rinse FM en Worldwide FM, werd ze resident in de prestigieuze Londense club Phonox en won ze in 2018 zelfs de onderscheiding van beste Essential Mix van het jaar op BBC Radio 1. Toch doet ze onder de naam HAAi veel meer dan dat. Als technoproducer heeft ze al een aantal ep’s uit en tekende ze bij het gevierde label Mute. Op 11 september kunnen we ons aan de nieuwe ep Put Your Head Above The Parakeets verwachten. Daaruit deelt ze alvast de quasi-titeltrack en een extra nummer.

Op het eerste gehoor is “Head Above The Parakeets” een bruut technonummer. Bovenop de scheurende bastonen klinken pulserende geluiden, onvoorspelbare details en een ruwe galmende vocal. Toch schuilt er heel wat schoonheid in het nummer. Het is een ontzettend meeslepend stuk muziek waarbij de diepe brommende geluiden een melodie vormen die zelfs iets melancholisch weg heeft. Zelfs wanneer het nummer volledig uit zijn voegen barst, straalt het nummer haar eigen complexe sfeer uit.

“Rotating In Unison” is dan weer iets minder overrompelend, maar is desalniettemin een interessante track. Het nummer is bijna vrij van structuur en laat een breed gamma aan eigenzinnige ideeën en texturen horen. Toch valt ook dit lied in zijn plooi en ontaardt het in een forse beat. Deze twee nummers bevestigen alvast dat HAAi opnieuw de meest uiteenlopende en creatieve richtingen uit zal gaan op haar nieuwe ep.

Put Your Head Above The Parakeets verschijnt op 11 september via Mute.

16 juli 2020

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief