Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bull – “Green”

© Amy D’Agorne

Om hun kersverse samenwerking met EMI Records te vieren, brengt Bull een voorproefje van hun nieuwe muziek. De vierkoppige band uit het Engelse York speelt samen sinds 2011 en ze stonden al in het voorprogramma van onder meer Squid en The Orielles. Hun stijl omschrijven ze zelf treffend als ‘all the sparkly new pop you can handle from a toe-tapping, head-banging rock band’ en ‘dreamy melodies, catchy choruses, guitar solos to whistle in the tub’. De eerdere muziek van de groep werd offline gehaald door het platencontract, dus voorlopig moeten we ons tevreden stellen met deze nieuwe single.

Al van bij de eerste tonen klinkt “Green” niet als een typisch nummer uit 2020. De stem van zanger Tom Beer voert ons als een tijdmachine terug naar de jaren negentig. Als je ons verteld had dat “Green” op de soundtrack stond van een tienerfilm uit die tijd (denk aan Clueless of 10 Things I Hate About You), hadden we je meteen geloofd. Met deze single stap je ’s ochtends gegarandeerd met het juiste been uit bed. Het onschuldig aandoende melodietje dat slagzin ‘The grass is always green’ begeleidt, kan niet anders dan je zware gemoed verlichten. De backing vocals geven het geheel daarenboven nog iets schattigs. Het is afwachten of ze deze stijl aanhouden in de toekomst of toch weer een andere richting durven inslaan.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bull - "Disco Living"

Als je uit Engeland komt, heb je rock-technisch gezien toch wel een degelijke voorsprong zou je denken. Denk maar aan de geschiedenis…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bull - "Bedroom Floor"

Bull injecteert ons met een portie tegengif voor het deprimerende herfstweer. Het viertal uit York maakt al muziek sinds 2011, maar heeft…
LiveRecensies

Squid @ Muziekodroom: Stieren met scherpe hoorns

Er waait een frisse wind door de Bootstraat. Muziekodroom ondergaat momenteel een heuse metamorfose en is al een tijdje bezig met het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.