Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bull – “Green”

© Amy D’Agorne

Om hun kersverse samenwerking met EMI Records te vieren, brengt Bull een voorproefje van hun nieuwe muziek. De vierkoppige band uit het Engelse York speelt samen sinds 2011 en ze stonden al in het voorprogramma van onder meer Squid en The Orielles. Hun stijl omschrijven ze zelf treffend als ‘all the sparkly new pop you can handle from a toe-tapping, head-banging rock band’ en ‘dreamy melodies, catchy choruses, guitar solos to whistle in the tub’. De eerdere muziek van de groep werd offline gehaald door het platencontract, dus voorlopig moeten we ons tevreden stellen met deze nieuwe single.

Al van bij de eerste tonen klinkt “Green” niet als een typisch nummer uit 2020. De stem van zanger Tom Beer voert ons als een tijdmachine terug naar de jaren negentig. Als je ons verteld had dat “Green” op de soundtrack stond van een tienerfilm uit die tijd (denk aan Clueless of 10 Things I Hate About You), hadden we je meteen geloofd. Met deze single stap je ’s ochtends gegarandeerd met het juiste been uit bed. Het onschuldig aandoende melodietje dat slagzin ‘The grass is always green’ begeleidt, kan niet anders dan je zware gemoed verlichten. De backing vocals geven het geheel daarenboven nog iets schattigs. Het is afwachten of ze deze stijl aanhouden in de toekomst of toch weer een andere richting durven inslaan.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 juli 2020

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief