InstagramMuzieknieuwtjes

King Gizzard & the Lizard Wizard brengt livealbum van optreden in Ancienne Belgique in Brussel uit

© CPU – Cédric Depraetere

De bosbranden in Australië veroorzaken al een hele tijd veel vernieling in het land. Inwoners slaan op de vlucht, maar ook volledige biotopen gaan in vlammen op. Heel wat artiesten doneren geld aan organisaties die de gevolgen hiervan bestrijden. Zo ook King Gizzard and the Lizard Wizard, die zojuist een livealbum van hun twee optredens in de Brusselse Ancienne Belgique van 8 en 9 oktober 2019 nu aanbieden op Bandcamp. Alle inkomsten hiervan gaan naar Wires Wildlife Resque.

Het album combineert de twee optredens in een geheel van 17 nummers, die bijna alle hoeken van de discografie van King Gizzard belicht. Zo zijn er op de opname songs als o.a. “The Lord of Lightning”, “Sense”, een lange sectie uit Nonagon Infinity en een twaalf minuten durende versie van “Float Along – Fill Your Lungs” te horen. Wat we van het eerste optreden vonden lees je hier.

Eerder verschenen ook livealbums van optredens in Parijs en Adelaide, wat al 50.000 dollar opleverde. Het nieuwe livealbum is via deze link te verkrijgen.

Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - Changes (★★★★): De verfrissende wind der verandering

Het jaar 2017 zal elke Gizzhead voor altijd bij blijven als het jaar waarin King Gizzard & The Lizard Wizard liefst vijf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.