Instagram, Muzieknieuwtjes

King Gizzard and the Lizard Wizard brengt livealbum van optreden in Ancienne Belgique in Brussel uit

© CPU – Cédric Depraetere

De bosbranden in Australië veroorzaken al een hele tijd veel vernieling in het land. Inwoners slaan op de vlucht, maar ook volledige biotopen gaan in vlammen op. Heel wat artiesten doneren geld aan organisaties die de gevolgen hiervan bestrijden. Zo ook King Gizzard and the Lizard Wizard, die zojuist een livealbum van hun twee optredens in de Brusselse Ancienne Belgique van 8 en 9 oktober 2019 nu aanbieden op Bandcamp. Alle inkomsten hiervan gaan naar Wires Wildlife Resque.

Het album combineert de twee optredens in een geheel van 17 nummers, die bijna alle hoeken van de discografie van King Gizzard belicht. Zo zijn er op de opname songs als o.a. “The Lord of Lightning”, “Sense”, een lange sectie uit Nonagon Infinity en een twaalf minuten durende versie van “Float Along – Fill Your Lungs” te horen. Wat we van het eerste optreden vonden lees je hier.

Eerder verschenen ook livealbums van optredens in Parijs en Adelaide, wat al 50.000 dollar opleverde. Het nieuwe livealbum is via deze link te verkrijgen.

15 januari 2020

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief