LiveRecensies

SUMI & Patches @ Museum M (Inuit Exit): Onbekend Belgisch talent op een prachtige locatie

© De foto van Anton

Concerten komen stilletjes aan, in hun eigen vorm, terug op gang en dan is Inuit er als de kippen bij om Leuvenaars te trakteren op een avondje muziek. Met Inuit Exit lanceren ze een reeks concerten, steeds op een andere locatie. Gisteren werden we uitgenodigd in de gezellige tuin van museum M om te luisteren naar Patches en SUMI. Die tuin werd voor de gelegenheid omgevormd naar een intieme concertlocatie en was zo de perfecte locatie voor twee beginnende groepen.

De avond werd geopend door de voorlopig nog onbekende Patches (die je bij ons al een Winterslaapsessie kon zien doen). Met slechts twee singles in de achterzak beklom de vierkoppige band het podium en al snel werd de avond afgetrapt. De band brengt intieme indiepop met hier een daar een toets elektronica, die bij momenten doet denken aan London Grammar en dergelijke. De muziek zat goed in elkaar en klonk mooi, maar toch had de band soms moeite om onze aandacht vast te houden. Het viertal mocht gerust met wat meer zelfvertrouwen en spelplezier spelen met de muziek die ze hebben. Een goed voorbeeld is de stem van de zangeres: deze klonk heel het optreden al zuiver, maar in het laatste nummer haalde ze eindelijk eens volledig uit en blies daarmee het publiek omver. De band heeft potentieel, maar zal dit moeten weten omzetten in een strakke liveshow.

© De foto van Anton

Na een korte pauze was het de beurt aan SUMI. De band bracht begin mei hun debuut ep uit en kwam deze voorstellen aan ons. Ze speelden een zeer sterke show en wisten ons zonder moeite te overtuigen. De groovy drums en dromerige gitaarlijntjes brachten ons en de rest van het publiek, in combinatie met een zomerse zonsondergang, helemaal in een trance. Dit is een band die het moet hebben van zijn vibe, en die zat vanavond helemaal goed. En niet alleen het publiek leek te genieten, want SUMI ging helemaal op in zijn eigen muziek. Fantastisch om te zien. Mensen bleven op straat kijken door de hekken van Museum M naar het optreden, en dat zegt meer dan genoeg over de performance van dit drietal. Een band om in het oog te houden als je graag wegdroomt op instrumentele jazz.

Inuit zocht alweer een unieke locatie uit om ons onder te dompelen in een stukje Belgische muziek. Ze weten steeds kleine opkomende groepen te boeken met heel wat potentieel en dat stelde ook deze keer niet teleur. Patches klonk intiem en ook al kwamen ze bij momenten wat te onzeker over, hun muziek klinkt zeer toegankelijk en zal in de toekomst nog heel wat mensen kunnen bekoren. SUMI overtuigde dan weer zonder moeite met hun jazzy vibes. Het drietal gaat zonder twijfel nog heel wat potten breken in de bloeiende Belgische jazzscène.

Inuit organiseert deze zomer nog een reeks concerten in teken van Inuit Exit:
18/07: Noa Lee + Vincent Coomans @ OHL
25/07: Flipperboys + VENTILATEUR @ Stelplaats
01/08: Teen Creeps + Stoop Kid @ KADOC
08/08: HEISA + The Haunted Youth @ Bar Bleu

Related posts
LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Het Depot: Welkom in koortsdromenland

Wow, kijk eens aan! Het is alweer bijna half maart, wat betekent dat het exact 105 dagen geleden is dat we Sylvie…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2022: Patches

We mogen met Dansende Beren dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten ontdekken. Sommige acts laten zo een grote indruk…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Oost-Vlaanderen @ Kunstencentrum Vooruit (Oost-Vlaanderen)

In Oost-Vlaanderen verzamelde het beste van het beste uit de voorrondes zich in de cultuurtempel van cultuurhoofdstad Gent. Onze honger naar talent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.