LiveRecensies

SUMI & Patches @ Museum M (Inuit Exit): Onbekend Belgisch talent op een prachtige locatie

© De foto van Anton

Concerten komen stilletjes aan, in hun eigen vorm, terug op gang en dan is Inuit er als de kippen bij om Leuvenaars te trakteren op een avondje muziek. Met Inuit Exit lanceren ze een reeks concerten, steeds op een andere locatie. Gisteren werden we uitgenodigd in de gezellige tuin van museum M om te luisteren naar Patches en SUMI. Die tuin werd voor de gelegenheid omgevormd naar een intieme concertlocatie en was zo de perfecte locatie voor twee beginnende groepen.

De avond werd geopend door de voorlopig nog onbekende Patches (die je bij ons al een Winterslaapsessie kon zien doen). Met slechts twee singles in de achterzak beklom de vierkoppige band het podium en al snel werd de avond afgetrapt. De band brengt intieme indiepop met hier een daar een toets elektronica, die bij momenten doet denken aan London Grammar en dergelijke. De muziek zat goed in elkaar en klonk mooi, maar toch had de band soms moeite om onze aandacht vast te houden. Het viertal mocht gerust met wat meer zelfvertrouwen en spelplezier spelen met de muziek die ze hebben. Een goed voorbeeld is de stem van de zangeres: deze klonk heel het optreden al zuiver, maar in het laatste nummer haalde ze eindelijk eens volledig uit en blies daarmee het publiek omver. De band heeft potentieel, maar zal dit moeten weten omzetten in een strakke liveshow.

© De foto van Anton

Na een korte pauze was het de beurt aan SUMI. De band bracht begin mei hun debuut ep uit en kwam deze voorstellen aan ons. Ze speelden een zeer sterke show en wisten ons zonder moeite te overtuigen. De groovy drums en dromerige gitaarlijntjes brachten ons en de rest van het publiek, in combinatie met een zomerse zonsondergang, helemaal in een trance. Dit is een band die het moet hebben van zijn vibe, en die zat vanavond helemaal goed. En niet alleen het publiek leek te genieten, want SUMI ging helemaal op in zijn eigen muziek. Fantastisch om te zien. Mensen bleven op straat kijken door de hekken van Museum M naar het optreden, en dat zegt meer dan genoeg over de performance van dit drietal. Een band om in het oog te houden als je graag wegdroomt op instrumentele jazz.

Inuit zocht alweer een unieke locatie uit om ons onder te dompelen in een stukje Belgische muziek. Ze weten steeds kleine opkomende groepen te boeken met heel wat potentieel en dat stelde ook deze keer niet teleur. Patches klonk intiem en ook al kwamen ze bij momenten wat te onzeker over, hun muziek klinkt zeer toegankelijk en zal in de toekomst nog heel wat mensen kunnen bekoren. SUMI overtuigde dan weer zonder moeite met hun jazzy vibes. Het drietal gaat zonder twijfel nog heel wat potten breken in de bloeiende Belgische jazzscène.

Inuit organiseert deze zomer nog een reeks concerten in teken van Inuit Exit:
18/07: Noa Lee + Vincent Coomans @ OHL
25/07: Flipperboys + VENTILATEUR @ Stelplaats
01/08: Teen Creeps + Stoop Kid @ KADOC
08/08: HEISA + The Haunted Youth @ Bar Bleu

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Patches - Hot Enough (★★★★): Uitdaging en verleiding

Lotte Lauwers heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Voor haar gloednieuwe project Patches werkt ze samen met producer Aram Santy en fotografe…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Patches - "Bye Bye Bye"

Het gloednieuwe Patches – alter ego van Lotte Lauwers – wist met slechts twee innemende singles al onze aandacht te trekken. In…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Patches - "Silver Foxes"

We hebben al een warme week achter de rug, maar vandaag gaat het kwik nog wat meer de hoogte in. Dat heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.