Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Annisokay – “Like a Parasite”

Wie in deze frustrerende tijden wel eens nood heeft aan headbangmateriaal kan daarvoor al een aantal jaar terecht bij Annisokay. De groep brengt rechtdoorzee metalcore die als je je ogen dichtknijpt wel eens zou kunnen doorgaan voor een aanstekelijk popdeuntje. Om expansies richting gedurfde nieuwe horizonten lijkt het de Duitsers niet te gaan, wel om het maken van harde maar toegankelijke muziek waar je je eens goed in kan verliezen. Recentste langspeler Arms (2018) werd eerder dit jaar al opgevolgd door “STFU”, en vandaag krijgen we een tweede portie in de vorm van “Like a Parasite”.

Openen doet de groep met elektronische klanken, maar al snel worden de synths geëmuleerd door een laag gestemde gitaar. Dit geluid doet ons initieel denken aan die andere band die recent nog een nummer met ‘parasite’ in de titel uitbracht, maar “Like a Parasite” blijkt een stuk meer de richting van bonafide metalnummer uit te gaan. Geflankeerd door wat subtiele pianonoten bouwt Annisokay op naar een groots, emotief refrein. Dit alles wordt afgewisseld met enkele loodzware breakdowns waarin nieuwbakken vocalist Rudi Schwarzer de show mag stelen. Het is niets dat we nooit eerder hoorden, maar wel een zeer geslaagde uitvoering van een beproefde formule.

Het is nog niet duidelijk of “Like a Parasite” de voorbode van een album vormt. Ook lijkt de Europese tour van de groep in het najaar vooral een Duitse tour te zijn, dus in België is Annisokay voorlopig niet te zien. Behoudens een tweede coronagolf kan een uitstap naar Keulen of Essen misschien wel soelaas bieden.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de…
InstagramLiveRecensies

Alcatraz Open Air 2023 (Festivaldag 3): Op vrije voeten

Onze gevangenisstraf zit er spijtig genoeg op. Volgens schatting ontving Alcatraz in totaal 45.000 bezoekers, al was het nergens te druk of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.