Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle deryk – “Call You Out”

© Madeline Bradley

De Nieuw-Zeelandse Madeline Bradley maakte eerst muziek onder de naam MADELINE, maar besloot onlangs om met een schone lei te beginnen. Deryk werd geboren en om de één of andere reden leek het dit keer wel te lukken. De verwachtingen rond haar debuutsingle “Call You Out” waren meteen torenhoog. Misschien komt dat doordat Auckland een soort reputatie heeft met popzangeressen. Denk bijvoorbeeld maar aan Lorde, die binnenkort met haar derde plaat naar buiten komt, of BENEE, die goed op weg is naar de top. We willen de druk op de schouders van deryk niet groter maken dan nodig, maar na haar debuutsingle denken we dat ze het wel in haar mars heeft om de volgende in dat rijtje te worden.

“Call You Out” kan ergens wel vergeleken worden met Lorde, maar dan zonder al die elektronica. Het nummer hangt aan elkaar met een akoestische gitaar en een beat. Deryk zelf klinkt mysterieus en uitdagend – al doet de tracktitel daar nog wel een schepje bovenop. Het nummer is een antwoord op alles wat haar het afgelopen jaar is overkomen; van racisme tot machteloosheid… het zit er allemaal in verscholen. De debuutsingle van de Nieuw-Zeelandse werd er eentje om ‘s avonds met een koptelefoon te beluisteren. Zeker als het tegen het einde tot een licht furieuze ontwikkeling komt. Alles klinkt al wat chaotischer en de woede is hoorbaar. We zijn dan ook redelijk onder de indruk van deryk.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

674 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single deryk - "One Star"

Als je als beginnend muzikante uit dezelfde regio komt als grote namen als Lorde en BENEE, dan rust er meteen een grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.