Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “Are You Even Real”

Dat James Blake groot geworden is met zijn cover van “Limit To Your Love” van Feist is nog maar een understatement. De afgelopen maanden zette Blake deze trend verder en gooide tijdens de quarantaine enkele nieuwe covers online, waaronder nummers van Billie Eilish, Joni Mitchell en Nirvana. Daarnaast had hij ook duidelijk de tijd om te werken aan nieuw materiaal. Begin april bracht Blake het nummer “You’re Too Precious” uit en vandaag kregen we daar het vervolg “Are You Even Real” op te horen.

In tegenstelling tot zijn voorgaande single liet James Blake deze keer het experiment grotendeels links liggen. “Are You Even Real” keert terug naar de muziek zoals we ze kennen uit Blake’s beginjaren. Al is het deze keer het melancholische karakter dat onze aandacht trekt en niet zijn diepe bassen. Als we luisteren naar de lyrics van het nummer zouden we zelfs bijna denken dat James Blake een of andere liefdesaffaire te verwerken heeft. Toch weet Blake ons van de eerste tot de laatste seconde te boeien. Op het moment dat we onze aandacht dreigen te verliezen, komt hij opeens met strijkers op de proppen. Het is duidelijk dat Blake ons op muzikaal vlak na al die jaren nog steeds weet te boeien. Benieuwd of hij de lat even hoog kan houden in zijn toekomstige nieuwe muziek.

Facebook / Instagram / Website

8 juli 2020

About Author

Katrijn Vermoesen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief