Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “Are You Even Real”

Dat James Blake groot geworden is met zijn cover van “Limit To Your Love” van Feist is nog maar een understatement. De afgelopen maanden zette Blake deze trend verder en gooide tijdens de quarantaine enkele nieuwe covers online, waaronder nummers van Billie Eilish, Joni Mitchell en Nirvana. Daarnaast had hij ook duidelijk de tijd om te werken aan nieuw materiaal. Begin april bracht Blake het nummer “You’re Too Precious” uit en vandaag kregen we daar het vervolg “Are You Even Real” op te horen.

In tegenstelling tot zijn voorgaande single liet James Blake deze keer het experiment grotendeels links liggen. “Are You Even Real” keert terug naar de muziek zoals we ze kennen uit Blake’s beginjaren. Al is het deze keer het melancholische karakter dat onze aandacht trekt en niet zijn diepe bassen. Als we luisteren naar de lyrics van het nummer zouden we zelfs bijna denken dat James Blake een of andere liefdesaffaire te verwerken heeft. Toch weet Blake ons van de eerste tot de laatste seconde te boeien. Op het moment dat we onze aandacht dreigen te verliezen, komt hij opeens met strijkers op de proppen. Het is duidelijk dat Blake ons op muzikaal vlak na al die jaren nog steeds weet te boeien. Benieuwd of hij de lat even hoog kan houden in zijn toekomstige nieuwe muziek.

Facebook / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

James Blake - Friends That Break Your Heart (★★★): De magie voorbij

Er was een tijd waarin we alleen al bij het horen van de naam James Blake naar het randje van onze stoel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake - "Famous Last Words"

Normaal gezien hadden we vorige week vrijdag al kunnen genieten van Friends That Break Your Heart, het nieuwe album van James Blake….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake - "Life Is Not The Same"

Friends That Break Your Heart werd nog niet zo lang geleden aangekondigd, maar toch krijgen we het vijfde album van James Blake al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.