Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “You’re Too Precious”

Het is ondertussen alweer iets meer dan een jaar geleden dat James Blake zijn langverwachte plaat Assume Form uitbracht. Deze winter produceerde hij nog het ijzersterke Strange Seasons van Khushi, waarvan hij het nummer “This Is, Pt. I” nog eens extra door een persoonlijke remix gooide. Dat Blake op vlak van zijn eigen muziek ook niet stil heeft gezeten, liet hij eerder vorige week (Of was het de week daarvoor? Door die thuisquarantaine is tijd écht relatief!) weten via een live-optreden op Instagram, en zoals beloofd vuurde hij zonet “You’re Too Precious” op de wereld af.

“You’re Too Precious” blijft verder zweven in de bijzonder vrolijke wereld van Assume Form. In tegenstelling tot de toch wel zeer toegankelijke popnummers van dat laatste album, laat Blake zich hier nog eens van zijn meer experimentele kant zien. De koning van de indietronica bezweert zijn luisteraar met repetitief in elkaar overvloeiende klanken die doorheen de duur van het nummer van vorm veranderen. James Blake laat ons zien wat hij nog allemaal in zijn marge heeft waardoor dit bijzonder wel klinkende nummer ons doet snakken naar het nieuwe album waaraan hij momenteel bezig is.

 

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
InstagramLiveRecensies

James Blake @ Vorst Nationaal: Niet van de poes

Er zijn artiesten die keer op keer de poging ondernemen om zichzelf heruit te vinden. Voor de ene pakt dit al iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.