Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “You’re Too Precious”

Het is ondertussen alweer iets meer dan een jaar geleden dat James Blake zijn langverwachte plaat Assume Form uitbracht. Deze winter produceerde hij nog het ijzersterke Strange Seasons van Khushi, waarvan hij het nummer “This Is, Pt. I” nog eens extra door een persoonlijke remix gooide. Dat Blake op vlak van zijn eigen muziek ook niet stil heeft gezeten, liet hij eerder vorige week (Of was het de week daarvoor? Door die thuisquarantaine is tijd écht relatief!) weten via een live-optreden op Instagram, en zoals beloofd vuurde hij zonet “You’re Too Precious” op de wereld af.

“You’re Too Precious” blijft verder zweven in de bijzonder vrolijke wereld van Assume Form. In tegenstelling tot de toch wel zeer toegankelijke popnummers van dat laatste album, laat Blake zich hier nog eens van zijn meer experimentele kant zien. De koning van de indietronica bezweert zijn luisteraar met repetitief in elkaar overvloeiende klanken die doorheen de duur van het nummer van vorm veranderen. James Blake laat ons zien wat hij nog allemaal in zijn marge heeft waardoor dit bijzonder wel klinkende nummer ons doet snakken naar het nieuwe album waaraan hij momenteel bezig is.

 

24 april 2020

About Author

Ann-Frédérique Lorquet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief