Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “You’re Too Precious”

Het is ondertussen alweer iets meer dan een jaar geleden dat James Blake zijn langverwachte plaat Assume Form uitbracht. Deze winter produceerde hij nog het ijzersterke Strange Seasons van Khushi, waarvan hij het nummer “This Is, Pt. I” nog eens extra door een persoonlijke remix gooide. Dat Blake op vlak van zijn eigen muziek ook niet stil heeft gezeten, liet hij eerder vorige week (Of was het de week daarvoor? Door die thuisquarantaine is tijd écht relatief!) weten via een live-optreden op Instagram, en zoals beloofd vuurde hij zonet “You’re Too Precious” op de wereld af.

“You’re Too Precious” blijft verder zweven in de bijzonder vrolijke wereld van Assume Form. In tegenstelling tot de toch wel zeer toegankelijke popnummers van dat laatste album, laat Blake zich hier nog eens van zijn meer experimentele kant zien. De koning van de indietronica bezweert zijn luisteraar met repetitief in elkaar overvloeiende klanken die doorheen de duur van het nummer van vorm veranderen. James Blake laat ons zien wat hij nog allemaal in zijn marge heeft waardoor dit bijzonder wel klinkende nummer ons doet snakken naar het nieuwe album waaraan hij momenteel bezig is.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

James Blake @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Hervonden elan

Stel je voor: je staat op een generisch popfestival, laten we zeggen ergens rond het jaar 2011. Je staat in een afgeladen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ROSALÍA - MOTOMAMI (★★★★): Onvoorspelbaarheid op z'n best

Eind 2018 liet de Spaanse Rosalia Vila Tobella, beter bekend als ROSALÍA, de grondvesten van de gevestigde popmuziek schudden met de release…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hamond - "Angels"

De jonge multi-instrumentalist Hamond bracht in 2020 zijn debuut-ep Source Material uit, waarmee hij fans van o.a. James Blake, Mount Kimbie en SBTRKT…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.