Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spinvis – “De dag dat Richard Krajicek Wimbledon won”

©CPU – Joost Van Hoey

Erik de Jong van Spinvis werkt op dit moment aan zijn nieuwe album. De opvolger van Trein Vuur Dageraad uit 2017 komt ergens na deze zomer uit. Met “De dag dat Richard Krajicek Wimbledon won” levert hij alvast een geslaagd voorproefje af.

‘Ik ben niet zo van de details’, begint Erik de Jong “De dag dat Richard Krajicek Wimbledon won”. Uiteindelijk verzandt het nummer wel in de details zoals we gewend zijn van de Nederlandse zanger. Er waren rondo’s en bier. Er was gemiddeld veel zon. Ergens in de zaal vielen glazen om. Veel details over de daadwerkelijke wedstrijd – een iconisch moment voor Nederlandse tennisliefhebbers dat dag op dag 24 jaar geleden gebeurde – ontbreken. Dat maakt het weer een verrukkelijk Spinvis-snoepje.

“De dag dat Richard Krajicek Wimbledon won” heeft een fijne baslijn, waardoor er prima gedanst kan worden. Het is wel weer een typisch Spinvis-nummer voor fans van het eerste uur. Ergens in de verte lijkt deze track op de klassieker “Bijt Mijn Tong Af”. Het contrast met de laatste single “Parel” is groot. Op dat nummer hoorden we zelfs nog een kamerkoor. We zijn heel benieuwd of Erik de Jong deze elektronische lijn doortrekt op zijn nieuwe album, of dat er nog meer verrassingen uit de hoge hoed komen.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Spinvis - "Het volgende moment" & "We kunnen niet zoveel"

September. Weg zomer. Voordat we het weten haalt de routine ons in en zitten we weer in de dagelijkse sleur. Wie kan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jefé 7- "Afterparty" (feat. Dépé)

Onder de noemers Vlaams en vol goesting kunnen we je vandaag voorstellen aan Jefé 7. We hebben het over de 22-jaar oude…
LiveRecensies

MEAU @ De Roma: Huiskamerconcert XXL

Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Onder dat motto koos de Nederlandse singer-songwriter Meau Hewitt in 2020…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.