Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles John Carpenter – “Skeleton” & “Unclean Spirit”

John Carpenter is zonder twijfel de Horrormaster. Hoewel heel wat van zijn projecten flopten, is het John die de wereld introduceerde aan Halloween (1978), The Fog (1980) en The Thing (1982). Hoewel die laatste filmklassieker gecomponeerd werd door de al even legendarische Ennio Morricone is John vaak zelf verantwoordelijk voor zijn eigen filmmuziek. Zo is het thema van Halloween niet minder dan iconisch te noemen en zou John Carpenter om die muziek alleen al tot de groten der aarde gerekend mogen worden.

Maar John Carpenter maakt niet enkel filmmuziek. In 2015 en 2016 verschenen respectievelijk Lost Themes en Lost Themes II. Dit zijn de albums waarop John zich samen met zijn zoon Cody Carpenter en petekind Daniel Davis volledig laat gaan. Maar dat de muziek niet voor films geschreven is, wil niet zeggen dat het geen filmmuziek kan zijn. De instrumentale soundscapes van Carpenter en co roepen namelijk altijd tot de verbeelding, en zo is het ook met “Skeleton” en “Unclean Spirit”. Op die eerste zie je jezelf vliegen door een nachtelijke, met neon verlichtte hemel. Je zigzagt tussen de wolkenkrabbers in een dystopische toekomst vol druilerige weertaferelen. “Unclean Spirit” schetst minder heldere scenario’s, maar de duistere piano voorspelt niet veel goeds.

“Skeleton” en “Unclean Spirit” zijn de eerste singles van het nieuwste project Lost Themes III, maar voor het zover is, zal John Carpenter nog wat meer filmmuziek moeten maken voor de opkomende Halloween-films.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

184 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

John Carpenter – Lost Themes III: Alive After Death (★★★★): Sidder en beef op z'n 80s

Opgroeien in het VHS-tijdperk was magisch. Op woensdagmiddag kwam je thuis van school, je had nog geen seconde naar een scherm gekeken…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.