Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle DAMONA – “Skeleton”

Voor sommige deelnemers aan shows zoals The Voice Kids loopt het gelukkig wel goed af. Zo wist de amper 14-jarige Anja heel Duitsland in te palmen met haar The Hunger Games-vertolking van “The Hanging Tree”. Haar echte avontuur startte echter pas sinds het verlaten van de show, doordat ze bijvoorbeeld op TikTok al meer dan 1,7 miljoen volgers wist te verzamelen. We horen je al denken: ‘Niet weer zo’n TikTokster’, maar niets is minder waar. Gelukkig is Anja effectief getalenteerd, iets wat op TikTok ook niet onopgemerkt bleef. Het collectief geroep naar een frisse, vrouwelijke punkzangeres die geen kortstondige hypes volgt werd ingevuld met DAMONA, de artiestennaam waar de nu 16-jarige Anja zichzelf mee bekroonde. Met haar grunge/alternatieve stijl, haar liefde voor scheurende gitaren en rolmodellen zoals AC/DC en Queen maakt ook DAMONA nu deel uit van het groepje artiesten dat een punkheropleving eist. De gepassioneerde muzikante zet nu haar eerste stap richting een groter publiek met haar eerste eigen nummer “Skeleton”.

Met snelle gitaren en een zorgeloze attitude maakt DAMONA duidelijk dat ze niet meer dezelfde persoon is als tijdens The Voice Kids. De single zit instrumentaal prima in elkaar, en ook haar zang geeft weg dat we te maken hebben met iemand die we zeker in de gaten moeten houden. Haar stem doet soms zelfs denken aan Taylor Momsen van The Pretty Reckless. Het klinkt in ieder geval niet alsof dit nog maar haar eerste eigen single is. Er is uiteraard wel nog ruimte voor verbetering, zo mistten we in het refrein behoorlijk wat pit, maar we kunnen er niet omheen dat “Skeleton” een oorwurm is die we niet makkelijk uit ons hoofd krijgen. Zelfs na het herhaaldelijk afspelen van het nummer, zijn we het nog niet beu. Dat DAMONA hitpotentieel heeft, is een feit. De tiener zal het hoogstwaarschijnlijk nog ver schoppen, zeker met de steun die ze nu al ontvangt op sociale media.

Instagram / website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles John Carpenter - "Skeleton" & "Unclean Spirit"

John Carpenter is zonder twijfel de Horrormaster. Hoewel heel wat van zijn projecten flopten, is het John die de wereld introduceerde aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.