Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Lisette – “Somehow”

Simon And The Stoners was een Belgische band die volgens ons wel eens had kunnen doorbreken, maar met hun nieuwe catchy naam wordt die kans nog groter. Lisette, zoals de band van Simon heet, is net als bijvoorbeeld Tame Impala een band waar alles door één man gedaan wordt. Binnenkort verschijnt er een ep en daarvoor nam Simon alles zelf op binnen een week tijd. Meer info hierover gaf hij in het interview dat iets verder te lezen is. Op die ep is single “Somehow” terug te vinden.

“Somehow” is een leuk liedje dat gepaard gaat met een minstens even leuke videoclip. Het liedje geeft het gevoel van een strandvakantie met zich mee en is dus lekker relaxet en zomers. Na enkele luisterbeurten blijven de gitaar en trompet aardig hangen en ontstaat er een honger naar meer. Eerder dit jaar zagen we Lisette zijn eerste optreden geven op een door ons georganiseerd feestje en daar wist hij de energie die “Somehow” uitstraalt de zaal in de sturen. Lisette zal met dit nieuwe nummer zeker en vast mensen weten te overtuigen.

(lees onder het filmpje ook een interview met de man achter Lisette)

Dag Simon, of moeten we Lisette zeggen?

Nee, zeg maar Simon. Lisette is de naam van de band, ook al neem ik alles zelf op.. haha! Maar het is al beter dan ‘Simon and the Stoners’, mijn vorige soloproject. Ik vind het wel fijn om te spelen met het imago van een band terwijl ik achter de schermen alles zelf doe.

De single “Somehow” heb je dan ook helemaal zelf opgenomen?

Jep, van de schuiftrompetten tot de drums! “Somehow” is het zomerse jangle-nummer van de ep (The Week 2).

Klopt het dat de ep in een week is ingeblikt?

Jazeker ik had de eerste week van augustus vorig jaar een vrije week en ik wou iets nuttig doen. Een paar jaar geleden heb ik mij ook eens een week opgesloten in de scoutslokalen met alle instrumenten die ik kon vinden om te zien wat er uit zou komen. En nu dacht ik, het is tijd voor een vervolg!

Deze keer heb ik wel wat meer instrumenten kunnen regelen maar de opzet was hetzelfde. Elke dag een nummer en op het eind van de week moet het af zijn. Op die manier is die muziek ook een soort tijdcapsule, alle emoties en ideeën zitten proper verstopt in de nummers! Zeer authentiek! Haha (lacht zelfrelativerend en klopt op de tafel)

De clip heb je dan ook helemaal zelf gemaakt?

Nee, ik kan niet alles hé! Hier heb ik dan weer het geluk omringd te zijn met zeer getalenteerde vrienden. Basje (Bastiaan Lochs) is al lang bezig met film en toen ik hem mijn ep liet horen kwamen de ideeën als paddenstoelen uit de grond! Eerst wou ik de clip volledig achterstevoren filmen om dan met twee verhaallijnen te kunnen spelen (van wat je ziet en wat er dan effectief gebeurd is). Maar toen het verhaal zelf af was, bleek het eigenlijk interessant genoeg om gewoon af te spelen.

Hebben jullie de clip dan ook in een week gemaakt?

Nee, in één dag! Het ging allemaal heel snel! We hadden een week om de kostuums te bedenken, acteurs te zoeken en de locatie te vinden. En dan een dag om te filmen. Al een geluk dat Emiel (gitarist van Jaguar Jaguar) er bij kon zijn om te zien dat we op schema stonden en buiten een verbrandde cameraman en wat blauwe plekken is het allemaal heel vlot gegaan.

Vanwaar de personages?

Ik wou vier personages die absoluut niet thuishoorden in de velden van Zemmerzakke. En aangezien de corona toen nog in volle piek was, moest iedereen in principe een mondmasker dragen. Ik wou dan weer niet dat er sporen van de coronatijd in de clip zaten omdat dit net een wereld moet moest zijn waar je in kan wegdromen. Dus hebben we gezocht naar kostuums waarbij de neus en mond bedekt waren. Het was een win-winsituatie.

En vanaf wanneer kunnen we The Week 2 beluisteren?

Noteer het allen in jullie agenda’s: 1 augustus komt de ep uit via Gazer-Tapes! Op alle online kanalen en in beperkte oplage op cassette. Dus nog even wachten maar in de tussentijd hou ik jullie (het internet) gaarne op de hoogte via de beruchte scroll-apps. (@lisette.band) Qua concerten denk ik dat het deze zomer iets rustiger zal zijn, misschien neem ik nog wel eens een livesessie ofzo op. We zullen zien!

Klinkt goed. We zijn elk geval benieuwd.

Ik ook!

Facebook / Instagram

 

540 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

Dansende Beren bestaat vijf jaar op 1 februari en viert dat in BarBroos!

Op 1 februari zijn we met Dansende Beren exact vijf jaar bezig, en als dat geen reden is om te feesten, dan…
LiveRecensies

Jaguar Jaguar @ Ancienne Belgique (AB Club): Strak, strakker, strakst

Als we het woord Jaguar horen, denken we niet meer aan het gelijknamige dier of automerk, maar aan de nieuwe Belgische supergroep….
Features

De 15 beste Belgische singles van 2015

Omdat we zeker ook talent uit eigen land niet mogen vergeten, gingen de Beiren geen broodjes smeren maar zaten ze samen om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.