Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mike Shinoda – “Open Door”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Mike Shinoda laat weer van zich horen! Na de dood van zijn beste vriend en Linkin Park-collega Chester Bennington krabbelde Mike terug recht en verwerkte hij het tragische verlies in zijn eerste solo-album Post Traumatic. Het werd een heel open en persoonlijk album waarin Mike ook met zijn muzikale diversiteit kon schitteren. Na tal van optredens werd het terug wat rustiger rond Mike Shinoda, maar hij bleef verder werken aan nieuwe projecten. Een daarvan is Droppen Frames Vol. 1 waaraan hij bij de start van de quarantaine begon. Elke dag ging Mike live op het streamingplatform Twitch en werkte hij samen met zijn fans aan een nieuw album. Het eerste deel van dat album komt vrijdag 10 juli uit en daaruit krijgen we drie nummers uit: twee instrumentele en “Open Door”

Voor “Open Door” riep Mike Shinoda de hulp in van zijn fans. Met duizenden stuurden ze een zanglijn naar Mike Shinoda, die er uiteindelijk zeven uitpikte en gebruikte op het nummer. Net zoals al op zijn soloplaat Post Traumatic gaat Mike Shinoda op “Open Door” weer de hiphopkant uit met hier en daar wat rockelementen. Het concept achter het nummer is wel tof, maar het uiteindelijke resultaat is net iets te weinig om echt helemaal overweldigd te worden. De diepgang die we in de productie van “Open Door” missen, krijgen we dan weer wel op de twee instrumentele nummers te horen. Laten we hoop dat er wat meer vlees aan het bot hangt op de andere nummers op Dropped Frames Vol. 1!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1592 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonely The Brave - "Bright Eyes"

Dat Lonely The Brave sinds enkele maanden een nieuwe zanger heeft, hoeven we wellicht maar weinig fans te vertellen. Dat de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonely the Brave - "Open Door"

Twee singles had het vernieuwde Lonely the Brave al met ons gedeeld, en daarin werd duidelijk dat het geluid van de band…
AlbumsRecensies

Mike Shinoda - Post Traumatic (★★★★): Schilderspalet van verschillende stijlen

Laten we beginnen met datgene wat onlosmakelijk verbonden is met het debuutalbum van Mike Shinoda. Linkin Park. De in 1996 opgerichte rockband…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.