Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonely The Brave – “Bright Eyes”

Dat Lonely The Brave sinds enkele maanden een nieuwe zanger heeft, hoeven we wellicht maar weinig fans te vertellen. Dat de band daarmee best anders klinkt dan we van de heren gewend zijn, evenmin. Waar ex-zanger Dave Jakes inmiddels een slaapkamersound produceert die niet sterk genoeg is om de deur van die kamer open te krijgen, zijn zijn voormalige bandleden nog ruimer gaan klinken, na de toevoeging van Jack Bennett. Eerste single “Bound” was puik, maar daarna liet de band uit Cambridge toch na zijn nummers de nodige authenticiteit mee te geven.

Dat lijken de Britten tijdens het schrijven van hun plaat wel begrepen te hebben. Nieuwe worp “Bright Eyes” valt binnen met gretig rockgeluid, waarna riffs en zenuwachtig gedrum ervoor zorgen dat die sound zich niet beperkt tot de intro van het nummer. Zanger Jack Bennett is duidelijk een man van grote, uitgesmeerde klanken, maar die gaan een leuke symbiose aan met de stevigere instrumentatie. Waar David Jakes zijn band eigenlijk niet nodig had om weerhaken in nummers aan te brengen, doet Bennett dat met zijn minder onderscheidend vermogen best wel, wat bij deze single dus gebeurd is. Lonely The Brave blijft anders klinken dan ze aanvankelijk deden, maar op deze manier mogen ze dat zeker blijven doen.

Lonely the Brave brengt met The Hope List zijn derde album uit, en dat op 22 januari 2021.

Volg ons op Spotify voor dagelijkse porties nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Asher Ossn - "Bound"

Het lijkt de laatste tijd te wemelen van nieuwkomers op onze berenradar. Een van hen is Asher Ossn, een Londense singer-songwriter die…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alex G – “End Song”

Een tijdje terug ontdekten we dat Alex G de muziek mocht schrijven voor de film We’re All Going To The World’s Fair….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.