Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mike Shinoda – “Already Over”

Linkin Park

© CPU – Jonas Demeulemeester

Mike Shinoda zal uiteraard tot aan het muzikale einde der tijden bekend blijven staan als een van de legendes achter Linkin Park, maar dat betekent niet dat de muzikant na de onfortuinlijke stop van zijn band volledig stilgevallen is. Begin dit jaar kregen fans nog een gesmaakt teken van leven met “In My Head“, een nummer dat een prominente plek innam op de soundtrack van bioscoophit Scream VI. Na een week van cryptische hints op sociale media krijgen we nu wederom een nieuwe single getiteld “Already Over”. Volgens Shinoda ontstond het nummer tijdens het spelen met zijn favoriete gitaar, hetzelfde instrument dat hij hanteerde om Linkin Park-hits als “What I’ve Done” en “In My Head” te componeren. Er ontstond een lied met een vertrouwd DNA dat fans van Linkin Park bekend in de oren gaat klinken, en moet fungeren als een brug tussen het verleden en een nog wat wazige maar spannende toekomst.

“Already Over” klokt ruim onder de drie minuten af, maar al van bij de eerste gitaargeluiden gaan de haartjes achter in de nek van Linkin Park-fans ongetwijfeld omhoog staan. De gitaarlijn doet dan ook meteen denken aan het wat latere, zachtere werk van Shinoda’s vroegere band. Een nostalgisch gevoel dat meteen versterkt wordt door de herkenbare zangstem van de Amerikaan. Huppelend op een springerige drumbeat glijdt “Already Over” vol zelfvertrouwen in een aanstekelijk refrein dat op effectieve wijze doet denken aan de hits die eerder met de gitaar van Shinoda het levenslicht zagen. Dat ene krachtige extra element dat voor een sterke Linkin Park-song kan zorgen, is ons tragisch genoeg in 2017 ontvallen, maar voor het eerst in lange tijd komt Mike Shinoda erg dicht in de buurt van het geluid van weleer. “Already Over” is dan ook een kleine, aanstekelijke rocker die voorzichtig doet uitkijken naar wat die toekomst in petto heeft voor Shinoda.

FacebookInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mike Shinoda - "Open Door"

Mike Shinoda laat weer van zich horen! Na de dood van zijn beste vriend en Linkin Park-collega Chester Bennington krabbelde Mike terug…
AlbumsRecensies

Mike Shinoda - Post Traumatic (★★★★): Schilderspalet van verschillende stijlen

Laten we beginnen met datgene wat onlosmakelijk verbonden is met het debuutalbum van Mike Shinoda. Linkin Park. De in 1996 opgerichte rockband…
Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (2 april - 8 april)

Spotify breekt potten bij z’n beursdebuut, 30 miljard dollar waard Spotify maakte in zijn 12 jarig bestaan nog nooit een cent winst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.